Autor Societat
20 febrer 2015 a 09:00

Alpify comença a funcionar a Catalunya

0 Flares 0 Flares ×

L’app ajudarà els ciutadans en situacions d’emergència

Presentació d'Alpify

Presentació d’Alpify // Imatge cedida per Alpify

L’aplicació de geolocalització Alpify per a emergències i recerca de persones ja està operativa a Catalunya. Guillem Viladomat, el seu creador, l’ha presentat a la seu central del RACC a Barcelona. L’app mòbil, gratuïta, ja té 70.000 usuaris registrats i està integrada al 112 d’Emergències d’Andorra i de les comunitats d’Aragó, Cantàbria, Euskadi, Extremadura i La Rioja. Amb Alpify, la correcta geolocalització de l’emergència és possible, optimitzant el temps de rescat, el nombre de víctimes i la reducció dels costos econòmics a les administracions.

Els ciutadans catalans disposaran d’una app gratuïta de seguretat que s’ha convertit en una eina de complement de les funcions dels Centres d’Emergència del 112. A Catalunya, el servei es gestionarà mitjançant el centre de gestió de trucades d’emergències del RACC. L’aplicació, que està basada en la tecnologia GPS, 3G/Gprs i GSM, funciona prement el botó vermell d’“emergència”, que envia de forma automàtica un avís al 112 amb la ubicació de la persona. En el cas de perdre la cobertura mòbil, en prémer el botó, l’aplicació envia un missatge de text al 112 i a la vegada dibuixa al centre coordinador la ubicació amb un rang d’errada d’entre 3 i 10 metres.

A la presentació hi van participar Viladomat, Dídac Lee, conseller delegat d’Inspirit, Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i Jordi Romero, Director d’Operacions del RACC. Durant la presentació, Viladomat va explicar que “gràcies a l’aplicació, l’estiu passat es van rescatar més de 100 persones. Ajudar ciutadans en moments complicats fa que la feina de l’equip que estem desenvolupant Alpify sigui molt gratificant. A Catalunya esperem tenir una bona acollida”. També va remarcar que “l’app va néixer en l’entorn de la muntanya, però la seva utilització es molt amplia. Per exemple, famílies de persones amb dolències com l’Alzheimer ja l’utilitzen per controlar al seu familiar que en un moment donat pot desorientar-se. Tan sols fa falta que el malalt porti el mòbil a la butxaca amb l’aplicació encesa”.

Cada vegada hi ha més persones que surten a la muntanya i malauradament no tothom va prou ben equipat, ni té els coneixements bàsics, ni és conscient dels perills que pot trobar. La informació que proporciona Alpify al 112 és vital per aconseguir auxiliar de la forma més ràpida possible les persones accidentades o extraviades. Per baixar aquesta aplicació de telèfon mòbil, compatible amb els sistemes Android, iPhone y BlackBerry, només cal accedir a la web d’Alpify.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×