Autor Política
19 febrer 2015 a 14:00

Buenaño proposa incorporar clàusules socials a la contractació pública

0 Flares 0 Flares ×

Vol afavorir els col·lectius en risc d’exclusió social

Manuel Buenaño, Candidat a l'Alcaldía de Cerdanyola pel PPC // Imatge del web del PPC a Cerdanyola

Manuel Buenaño, Candidat a l’Alcaldía de Cerdanyola pel PPC // Imatge del web del PPC a Cerdanyola

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia de Cerdanyola del Vallès, Manuel Buenaño, va fer ahir unes declaracions per proposar la incorporació de clàusules socials als concursos públics per millorar la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat, així com de col·lectius en risc d’exclusió social.

L’alcaldable va assenyalar en aquest sentit que “en el suposat cas que governem a Cerdanyola a partir de juny del 2015, anem a iniciar un procés per a la inclusió de clàusules socials en la contractació pública del nostre Ajuntament i l’empresa Municipal com la mixta. Serà un instrument de caràcter obligatori, que s’inclourà en totes les licitacions que duguem a terme”.

Buenaño va manifestar també que “som conscients que l’Ajuntament de Cerdanyola no té competències estrictes en matèria d’ocupació, de lluita contra l’atur, però si que tenim instruments per poder fer tot allò que estigui a les nostres mans, i és molt més del que està fent l’actual govern que dirigeix la Sra. Carmona”.

El candidat popular va recordar que “una Administració, com l’Ajuntament de Cerdanyola, que té un pressupost proper als 60 milions d’euros, té marge i recorregut per fer una mica més del que s’està fent en l’actualitat. Per això, amb la nostra proposta el que sol·licitem és que s’aprofiti els instruments de la normativa de caràcter general (Llei de Contractes del Sector Públic), per veure com es pot discriminar de manera positiva determinats col·lectius que necessiten una actuació molt més intensa per part de les administracions públiques”.

Manuel Buenaño, va assegurar que “les persones que s’han de beneficiar amb la inclusió d’aquestes clàusules socials en tots els processos de contractació que dugui a terme l’Ajuntament de Cerdanyola, seran les persones perceptores de la renda mínima d’inserció, les persones amb paràlisi cerebral, persones amb trastorn mental o amb discapacitat intel·lectual amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, persones amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 65%, les dones víctimes de la violència de gènere, persones víctimes de violència domestica, els joves que provinguin d’institucions de protecció de menors, les persones vulnerables en situació o en risc d’exclusió social, sempre que aquestes persones beneficiàries estiguin capacitades per a la realització dels treballs o activitats pròpies de l’objecte del contracte.”

Per acabar, Buenaño va afegir que “totes aquelles empreses que vulguin obtenir un contracte amb l’Ajuntament de Cerdanyola, estaran obligades al fet que almenys el 10% dels llocs de treball adscrits a l’execució del contracte s’haurà de reservar a persones amb dificultats d’inserció. I en totes les licitacions augmentarà la puntuació si es contracta a persones empadronades en Cerdanyola”.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×