Autor Cultura
7 març 2015 a 10:30

Demà s’estrena la sardana l’Anella de Sincrotró

0 Flares 0 Flares ×

Dedicada a aquesta infraestructura de primer ordre mundial

Sincrotró Alba // Imatge del web de Gencat

Sincrotró Alba // Imatge del web de Gencat

Demà diumenge s’estrenarà la sardana “Anella de Sincrotró”, dedicada al Sincrotró Alba, una infraestructura científica de primer ordre mundial situada a Cerdanyola del Vallès.

Aquesta neix de la iniciativa de l’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola del Vallès i el treball del compositor Joan Lozano.

L’Agrupació Cultural Sardanista agermana a l’edició d’aquest any de l’Aplec la tradició i la modernitat que representa el Sincrotró. El llibret de l’Aplec presenta una imatge zenital on s’aprecia la peculiar forma rodona de la instal·lació.

El sotsdirector del Sincrotró, Gastón García, destaca en un escrit del llibret que justament aquesta imatge “evoca l’anell de la sardana”. Un èxit del grup, el del Sincrotró, però també de la sardana, on “les personalitats es difuminen i és l’esforç col·lectiu el que, a través del ritme insistent dels instruments tradicionals, aconsegueix l’èxit mitjançant la unió de la música i dansa”.

El passat 26 de febrer l’Agrupació Cultural Sardanista va presentar els actes que tindran lloc avui demà amb  actuacions a l’Ateneu de Cerdanyola i al Pavelló de Can Xarau i que tindrà el punt àlgid diumenge amb la sardana “Anella de Sincrotró

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×