Autor Societat
29 abril 2015 a 14:00

Cant a la vida de la coral inclusiva Sons de Pau

0 Flares 0 Flares ×

La cantata a l’Ateneu recaptarà fons per “Seguirem vivint”

D'esquerra a dreta, Laura, voluntària de Turó Solidari, la directora i professora de música, Contxi Gil, la presidenta de Turó Solidari , Encarna Larrey i Olivia Pasqual, de la llibreria L'Aranya

D’esquerra a dreta, Laura, voluntària de Turó Solidari, la directora i professora de música, Conxi Gil, la presidenta de Turó Solidari , Encarna Larrey i Olivia Pasqual, de la llibreria L’Aranya // Foto: Judit Josa

Les entrades-donatiu per la quarta cantata que oferirà la coral Sons de Pau al Teatre de l’Ateneu, el divendres 8 de maig, ja han sortit a la venta. La d’enguany serà una edició especial; Sons de Pau donarà la recaptació del concert al projecte de l’escriptora Elisabet Pedrosa, que fa un any va perdre la seva filla Gina, afectada per la síndrome de Rett, i ara lluita perquè tots els nens greument malalts puguin morir a casa. Pedrosa narra el seu testimoni al llibre Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible (Ara llibres, 2015), que es presentarà a Cerdanyola minuts abans de l’actuació de Sons de Pau.

La directora de la coral, Conxi Gil i la presidenta de l’entitat Turó Solidari, Encarna Larrey van presentar ahir a la llibreria L’Aranya la quarta edició de la cantata solidaria. Els més de trenta infants que formen la coral interpretaran 50 milions de segons, una cantata que es va estrenar l’any 2011 a l’Auditori de Barcelona. El text és de Piti Español i la música la composat Joan Vives. La interpretació es completarà amb la col·laboració de músics locals — saxo, trompeta, clarinet, baix, bateria i teclat—, i dels grups de ball de l’escola La Duet. “El que no es pot dir en paraules, el cos ho pot expressar”, va dir ahir Encarna Larrey.

Impulsora de la coral, creu que el concert d’aquest any “serà altament potent”, tant pel cant a la vida que és la cantata seleccionada —narra tot allò que passa durant el temps d’escolarització d’un infant, 50 milions de segons— com per la causa a la que es dedica. “L’acompanyament en la mort, en una època que no toca, és dur però s’ha de fer”, explica i demana poder-ne parlar obertament.

Cada any moren a Catalunya entre 400 i 500 infants. Pedrosa, que recull la dada en el seu llibre, impulsa una campanya per donar a conèixer la feina que fan l’equip de pal·liatius pediàtrics de Sant Joan de Deu. Morir a casa, com ho va fer la seva filla, hauria de ser un dret dels infants, defensa l’autora de Seguirem vivint. Dissabte 8, presentarà el llibre a l’Ateneu.

Estil divertit

Al concert, també hi assistiran els autors de la cantata, Piti Español i Joan Vives, que, junt amb l’Auditori, han facilitat que es torni a representar. Gil va definir-la com una història “molt divertida”, que explica tot el que li passa a un infant a l’escola. Des de l’hora del patí, amb una Oda a la mortadel·la, fins als temibles polls. “Hi ha cançons amb la que et sents identificat, com La mestra em té mania”, la interromp, Laura, una de les cantaires i voluntàries de la coral.

Sons de Pau és una coral inclusiva, hi “canten nens que sols no podrien cantar, però que amb l’ajuda d’altres nanos poden arribar a expressar-se i fins i tot a cantar”, explica Gil. “Quan cantem ens sentim útils, i donem cos i ànima”, afegeix Larrey. L’entitat que presideix utilitza “la música, la dansa i l’expressió en llibertat per transformar el món en un lloc més solidari”.

Les entrades donatiu es venen a la llibreria l’Aranya, a la Floristeria Casamitjana i al mateix Ateneu a un preu de 5 euros. El concert i presentació de llibre tindrà lloc divendres 8, a les 18.30 h, al Teatre de l’Ateneu.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×