Autor Cultura
4 abril 2015 a 14:00

Cultura augmenta un 10% la partida de les biblioteques per a la compra de llibres

2 Flares 2 Flares ×

El pressupost total augmenta un 8%

La Biblioteca Nacional de Catalunya, a Barcelona // Imatge extreta del web Bcn.cat

La Biblioteca Nacional de Catalunya, a Barcelona // Imatge extreta del web Bcn.cat

El Departament de Cultura ha augmentat un 10% la partida per a la compra de llibres que destina a les biblioteques públiques. Aquesta és la principal novetat dels pressupostos que la conselleria de Ferran Mascarell ha dissenyat per a aquests equipaments de cara al 2015. Els fons destinats a la compra de llibres són una part del total de diners que la Generalitat inverteix en les biblioteques. En conjunt, el pressupost per a fons bibliogràfics ha augmentat un 8%, fins arribar als dos milions i mig d’euros.

La conselleria de Cultura destinarà 2.494.000 euros a la compra de material per a les biblioteques. Aquesta partida, un 8% superior a la de l’any passat, es divideix en tres blocs: la majoria dels diners s’inverteixen en llibres, però també s’utilitzen per a pagar subscripcions a diaris, revistes o col·leccions i per a ebooks. Gairebé dos milions –un 10% més que el 2014- es dedicaran al primer dels blocs, mentre que la resta es destinarà, a parts iguals, a les subscripcions i als llibres electrònics.

El Departament es felicita per l’augment del pressupost, i creu que demostra “el compromís del Govern d’apropar el servei de biblioteques i facilitar l’accés a la cultura”. En aquest sentit, la conselleria recorda que des del 2010 s’han inaugurat 13 noves biblioteques a Catalunya. La Generalitat ha declarat l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, ja que es commemora el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars, un dels grans projectes de la Mancomunitat de Catalunya.

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×