Autor Política
10 abril 2015 a 17:30

Tres dels cinc primers candidats d’ERC són independents

0 Flares 0 Flares ×

 Els republicans integren a la llista persones significatives a Cerdanyola

 

D’esquerra a dreta, Albert Turon, Elizabeth Pasamonte, Helena Solà i Iñigo Enterria

D’esquerra a dreta, Albert Turon, Elizabeth Pasamonte, Helena Solà i Iñigo Enterria // Foto: Judit Josa

L’alcaldable per ERC Helena Solà ha presentat aquest migdia la candidatura republicana per a les municipals del 24 de maig, en què gairebé la meitat dels candidats, 11, són independents i 6 provenen de les JERC. La llista va ser aprovada amb “un ampli suport” de l’assemblea d’ERC el 19 de març, s’ha confeccionat per “governar” i combina candidats d’edats, formació i professió diferents, la majoria d’ells “representatius de la ciutat” ha incidit Solà en la presentació.

L’advocat Iñigo Enterria i el periodista Albert Turon, candidats 3 i 5 respectivament i tots dos amb una llarga trajectòria d’implicació en el moviment associatiu local, han acompanyat l’alcaldable, junt amb la veïna i candidata 4, Elizabeth Pasamonte. L’actual regidor, Daniel Mallén ocupa el lloc 2 de la llista. Dels 5 primers candidats, només 2 són militants d’Esquerra.

Expectatives: situar-se entre les forces més votades

A diferència de fa quatre anys, ERC, que ja va ser la força més votada en les Europees, concorre a les eleccions amb possibilitats de guanyar. Solà ha explicat, en resposta a periodistes, que per la formació havia estat un objectiu prioritari contemplar la possibilitat de formar govern a l’elaborar la candidatura, que és “molt transversal”, ha afegit.

Solà també ha remarcat que era “un orgull” encapçalar una llista com la presentada, en què estan representats tots els barris de Cerdanyola i que tots els candidats comparteixen com a denominador comú “el compromís d’obrir de bat a bat les portes de l’Ajuntament” i el de fer front als problemes “socials, econòmics i mediambientals” de la ciutat.

Els candidats Iñigo, Turon i Pasamonte han coincidit en valorar la forma de treball en equip de la formació republicana, amb qui han col·laborat els últims anys. Iñigo ha senyalat com a “primordial l’atenció a les persones”.

Pasamonte, geòloga de professió, ha dit que ser veïna de Cerdanyola i voler fer les coses d’una altra manera i millorar la ciutat, havia estat suficient per poder col·laborar amb ERC el darrer any i mig.

Treball en equip

Segons Albert Turon, ha arribat l’hora de fer un pas endavant. “No en tenia prou amb queixar-me o demanar i proposar millores” motiu que l’ha portat a implicar-se en ERC, on ha trobat “un grup de gent que sap treballar en equip”. Aquest aspecte no és baladí, ERC és conscient, han explicat, que en la propera legislatura caldrà “molt de diàleg” i capacitat d’arribar a acords. Els avalen, diuen, la tasca feta els darrers quatre anys i en especial, la forma amb que s’ha fet, a partir del consens i el diàleg.

L’objectiu d’ERC és pujar de forma significativa en tots els barris. La campanya però consta només d’un acte central, a més de la instal·lació de parades, en estar al carrer i reforçar la presència a les xarxes amb la publicació a partir de la setmana vinent del programa electoral. Després de 4 anys a l’oposició i d’haver ates a ciutadans i entitats, els republicans consideren que tenen bona part de la feina feta. “S’ha parlat molt i amb molta gent” subscrivia aquest migdia, Turon.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×