Autor Societat
14 maig 2015 a 12:00

Es presenta l’agenda de la Festa Major de Montcada i Reixac

0 Flares 0 Flares ×

Se celebrarà del 29 de maig a l’1 de juny

Acte de presencatió de la Festa Major de Montcada i Reixac 2015  //  Imatge cedida per l'Ajuntament de Montcada i Reixac 2015

Acte de presencatió de la Festa Major de Montcada i Reixac 2015 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac 2015

El carrer Major, que es convertirà en el carrer del joc, del circ i dels oficis, segons el dia; el pregó de Brincadeira i l’Espai Poblet seran alguns del plats forts de la Festa Major de Montcada i Reixac 2015, que arriba plena de propostes innovadores i tradicionals, per a tots els públics.

La Festa Major de Montcada i Reixac 2015, que se celebrarà del 29 de maig a l’1 de juny. Els montcadencs i montcadenques podran gaudir de quatre dies de celebració amb activitats de tota mena.

El programa de l’esdeveniment es va fer públic ahir dimarts, 12 de maig, en un acte celebrat a l’Auditori Municipal, durant el qual també s’ha donat a conèixer les persones guanyadores del concurs de cartells i de pintura.

La Festa Major de Montcada i Reixac és la festa de tothom, és un punt d’unió, una celebració que ens identifica com el som, ciutadans i ciutadanes de Montcada i Reixac”, va manifestar l’alcaldessa, M. Carmen Porro, durant la presentació del programa, qui també va recordarque les activitats estan pensades per a tot tipus de públic.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly, va indicar al seu torn que “en tot aquest procés, la implicació de les entitats locals és fonamental per poder oferir un programa tan variat com el que presentem per a aquesta Festa Major, amb un alt contingut cultural”.

El tret de sortida de la Festa Major serà el pregó el dia 29, a la plaça de l’Església, a càrrec del grup Brincadeira, que a continuació oferirà l’espectacle ‘Evolution’.

Festa Major de Montcada i Reixac 2015  //  Imatge cedida per l'Ajuntament de Montcada i Reixac 2015

Festa Major de Montcada i Reixac 2015 // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac 2015

El carrer Major serà un dels punts neuràlgics de la celebració: el dia 30 acollirà el carrer del joc; el 31, el carrer dels oficis, i l’1 de juny, el carrer del circ. En aquest espai tindran lloc també diversos concerts, tallers, espectacles infantils i altres activitats al llarg dels quatre dies de festa.

Tornen la cantada d’havaneres, la trobada tradicional, el correfoc, el focs artificials de fi de festa i la sardinada i l’arrossada populars, entre d’altres cites habituals.

El concert de Festa Major, amb l’orquestra Maravella, tindrà un nou escenari, el Teatre Municipal, situat al carrer Tarragona, 32, i es farà el 30 de maig en dues sessions, a les 18 i a les 20 h.

Un any més, la Festa Major de Montcada i Reixac també té un espai dedicat a l’esport i l’activitat més destacada és la X Milla Urbana de Montcada i Reixac, organitzada per l’Institut Municipal d’Esports i Lleure (IME) i la Joventut Atlètica Montcada, el 31 de maig a la rambla dels Països Catalans. Les inscripcions online es poden fer ja i fins al 26 de maig, a l’adreça www.jam.cat. La jornada de tir al plat, el 3×3 de bàsquet al carrer i el torneig d’escacs al carrer completen el programa esportiu.

La Festa Major també dóna una oportunitat per conèixer el patrimoni local, amb visites guiades al jaciment ibèric Les Maleses i a la Casa de les Aigües. Per al públic jove, es consolida l’Espai Poblet com a zona de carpes i de concerts. Una dotzena d’entitats dinamitzarà la zona, al Camí de la Font Freda, on cada nit hi haurà esdeveniments musicals. El dia 29, el Tour 40; el dia 30 hi actuaran els montcadencs Gala Cortés i Ninhodelosrecaos DJ, i el dia 31 hi haurà el concert de Versión Imposible i la Festa Get Back.

Aquest any es podrà arribar a la fira d’atraccions, ubicada al polígon la Granja, en el tren de la fira els dies 30 i 31 de maig i l’1 de juny, des de la Rambla dels Països Catalans.

A partir del 12 de maig es poden comprar les samarretes de Festa Major a l’Auditori Municipal (plaça de l’Església, 12), al preu de 6 euros, així com les entrades anticipades per al concert de la Maravella i a la visita teatralitzada a la Casa de les Aigües.

Com a novetat destacada, enguany el programa i la informació derivada de la Festa Major es podrà consultar per mitjà d’una APP( aplicació de telèfon mòbil), compatible amb Android i IOS.

El cartell guanyador del concurs de la imatge de la Festa Major 2015

A l’acte d’aquest dimarts també es va donar a conèixer el cartell guanyador del concurs per triar la imatge de la Festa Major 2015. La persona guanyadora és Marina Redolad, que s’emporta el premi, de 800 euros.

Els quatre accèssits del certamen en la categoria adults, de 150 euros cadascun, han estat per a M. Pilar Acrete, Estefanía García, Vicenç Pastor i Emerson Blanco. Dues de les imatges il·lustraran les festes majors de la Ribera del 2015 i de Mas Rampinyo del 2016.

En la categoria infantil s’han atorgat quatre premis, per nivell d’edat, dotats amb material de pintura i dibuix, que han recaigut en Berta Villaubí, Àlex Pascual, Aleix Acedo i Eduardo Manuel Pascual.

També es van fer públics ahir  els guanyadors del Premi de pintura de Festa Major, que són Vicenç Gracia, per ‘Racó de Montcada, carrer Ripoll’ amb 600 euros,  i Vicenç Pastor, amb l’obra ‘Ferro i poble’, guardó valorat amb 300 euros.

Tota la informació completa del programa de la Festa Major de Montcada i Reixac 2015 la podeu consultar clicant aquí  i també als webs www.montcada.cat; www.mircultura.cat o al Facebook de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×