Autor La recepta
19 agost 2015 a 12:00

Allipebre de moixina

0 Flares 0 Flares ×

allipebre_de_moixina01

Ingredients:

  • 1 kg – Moixina
  • 1kg – Patates
  • 3 – Nyores
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada: – 1/2 cabeça d’alls
  • 1 grapat – Ametlles
  • 1 llesca – Pa remullat

Introducció:

La moixina (Galeus melastomus) és un peix de l’ordre dels esqualiformes comú a la Mediterrània i que es sol trobar a prop de les costes catalanes.

Preparació:

Escalfeu les nyores amb el vi perquè s’estovin.
Feu la picada, afegiu-hi les nyores i el vi que heu utilitzat per escalfar-les.
Poseu-ho en una cassola amb oli calent.
Remeneu-ho i tireu-hi les patates esqueixades i aigua fins que les cobreixi.
Quan les patates estiguin a mig bullir, afegiu-hi la moixina pelada i trossejada.

Variacions:
Es poden posar cacauets torrats a la picada.
En lloc de moixina es pot fer amb un altre peix: mussola, rajada, gat, etc.

Categoria: Peixos i mariscs.

Font: Corpus Culinari Català

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×