Autor Cultura
7 agost 2015 a 11:30

La ciutat murciana d’Águilas celebrarà el proper 30 d’agost el Dia de Montcada i Reixac

2 Flares 2 Flares ×

Ambdues ciutats estan agermanades des del 2002

El grup d'havaneres Port Vell ha participat a anteriors ocasions al Dia de Montcada i Reixac a Águilas // Imatge de l'Ajuntament de Montcada

El grup d’havaneres Port Vell ha participat a anteriors ocasions al Dia de Montcada i Reixac a Águilas // Imatge de l’Ajuntament de Montcada

El proper 30 d’agost, els ajuntaments d’Águilas (Múrcia) i de Montcada i Reixac, a més del Centro Aguileño de Montcada i Reixac celebraran el Dia de Montcada i Reixac a la ciutat murciana, agermanada amb el municipi català des del 2002.

La celebració, que es farà a partir de les 22h a la plaça Antonio Cortijos, consistirà en un concert d’havaneres a càrrec del grup Port Vell i en el que tothom podrà gaudir del rom cremat ofert per l’organització.

L’acte començarà amb el parlaments de els autoritats d’ambdues ciutats. El representant en aquesta ocasió de Montcada serà el president de l’Àrea Econòmica i el tercer tinent d’alcalde, el regidor Óscar Gil. El Dia de Montcada i Reixac forma part del programa d’activitats que durant els mesos d’estiu organitza a diari la ciutat murciana.

Les dues ciutats van signar el protocol d’agermanament al 2002 per mostrar els llaços existents entre les dues localitats, ja que durant la dècada dels 60 van arribar d’Águilas més de 300 persones que van establir la seva residència a Montcada i Reixac. Durant tots aquests anys, Águilas i Montcada i Reixac han organitzat diferents actes d’intercanvi cultural. A Montcada i Reixac hi ha la plaça ‘Vila d’Águilas’, a Montcada Nova, mentre que a Múrcia també hi ha un espai dedicat al municipi montcadenc. En diverses ocasions han viatjat a Águilas delegacions locals. Cada any, el Centro Aguileño organitza a Can Sant Joan el Dia d’Águilas.

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×