Autor La recepta
18 juliol 2016 a 12:00

Què en saps de … ? El CARBASSÓ

0 Flares 0 Flares ×

cof

Estem davant d’una hortalissa d’estiu , pertanyent a la família de les cucurbitàcies ; varia de color, així que la podem trobar des del color groc al verd fosc. Les peces més saboroses les trobarem en els mesos que van de juliol a setembre. Vegem algunes de les seves característiques :

 

  • Ric en carbohidrats i aigua
  • Font de vitamina C, aporta fitonutrients com la luteïna i la zeaxantina
  • Ric en àcid fòlic , protegeix contra l’anèmia i trastorns digestius
  • Antioxidant ( Vitamines A , E, Zinc, Seleni, Magnesi i també fòsfor )
  • La seva pell conté gran quantitat de fibra natural , produint un efecte laxant.

 

Consell

El seu ús en cuina és ampli, particularment recomano el seu consum cru en amanida , en graellades de verdures, a la planxa, per elaborar cremes o pastissos

Autordlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×