Autor La recepta
6 octubre 2016 a 12:00

Cassola de mandonguilles al pesto

0 Flares 0 Flares ×

cassola mandonguilles

Avui preparem Una recepta senzilla, que podem qualificar de recepta d’aprofitament, donant sortida a diversos Ingredients que tenim a la nevera, com en aquest cas son les mandonguilles, unes fulles d’alfàbrega i formatge, que hem ratllat una vegada se’ns ha posat  massa dur per al seu consum.

Ingredients del pesto

  • ½ gra d’all
  • Alfàbrega fresca
  • 10 pinyons pelats
  • Formatge ratllat (preferentment parmesà)
  • Oli oliva verge extra (3 culleres), sal

 

Ingredients generals

  • Mandonguilles de vedella (150 gr.)
  • 1 cullera pa ratllat
  • Julivert picat
  • Sal
  • Pebre
  • 100 cc. vi blanc
  • 100 cc. nata lleugera

 

Elaboració

Partint de les mandonguilles que ja tenim, amb una forquilla, les triturem en un bol i afegim el pa ratllat, el julivert, la sal i el pebre. Aquesta vegada no farem servir ou com a aglutinant, la funció de espessidor ens la donarà el pa ratllat.

Formem petites mandonguilles i les daurem a la paella, en abundant oli molt calent. Retirem part de l’oli i afegim el vi i la nata. Remenem i deixem reduir a foc lent. Corregim de sal i passem a la cassoleta.

Ràpidament vam preparar la salsa pesto, triturant tots els ingredients i lligant la salsa amb l’oli.

La afegim per sobre a les mandonguilles, acabant amb formatge ratllat.

 

Consell

Per fer mandonguilles des de zero, és recomanable comprar la carn a filet al gust (ja sigui porc o vedella) i demanar que ens la trituren.

Per a la salsa pesto, si no tenim formatge parmesà, podem usar formatge manxec curat, també, si no volem gust de all, podem substituir-lo per cibulet.

Podem acompanyar les mandonguilles amb una guarnició d’arròs blanc, si volem un plat més consistent.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×