Autor La recepta
27 desembre 2016 a 12:00

Ànec amb albergínies

0 Flares 0 Flares ×

anec_amb_alberginies

Ingredients:
  • 1 – Ànec trossejat
  • 1/2 kg – Albergínies
  • 2 – Cebes tallades a daus
  • 2 – Porros tallats a rodanxes petites
  • 2 – Pastanagues tallades a rodanxes petites
  • 2 – Tomàquets pelats i tallats a daus
  • Manat d’herbes (canyella, llorer, farigola, romaní i sajolida)
  • 1 copa – Conyac
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
  • Per fer la picada: – 2 grans d’all
  • 1 grapat – Ametlles
  • 2 – Galetes o carquinyolis
Introducció:

Aquesta recepta es fa com l’ànec rostit amb peres, però en comptes de fer servir aquesta fruita s’hi posen albergínies.

Preparació:

Enrossiu l’ànec salpebrat en una cassola amb una mica d’oli, retireu el greix sobrant i reserveu a part l’ànec.
A la mateixa cassola, afegiu-hi les cebes, les pastanagues i els porros, i quan estigui tot ben enrossit poseu-hi el tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamegeu-ho amb el brandi i deixeu-ho reduir.
Torneu a posar l’ànec a la cassola, mulleu-ho amb l’aigua fins que ho cobreixi tot i poseu-hi el manat d’herbes aromàtiques.
Trossegeu les albergínies, enfarineu-les, fregiu-les volta i volta i reserveu-les.
Quan faltin 10 minuts per acabar la cocció poseu-ho a punt de sal i afegiu-hi la picada. Afegiu les albergínies a la cassola 5 minuts abans d’apagar el foc.
Serviu-ho en una plàtera calenta, l’ànec al mig i les albergínies al voltant i regueu-ho amb la salsa.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×