Autor La recepta
14 desembre 2016 a 12:00

Peus de porc amb llenegues

0 Flares 0 Flares ×

peus_de_porc_amb_llenegues

Ingredients:
  • 4 – Peus de porc
  • 1/2 kg – Llenegues
  • 2 – Cebes
  • 2 – Tomàquets
  • 1 copa – Vi ranci
  • Sal
  • Oli
  • Timó
  • 2 grans – All
  • Per bullir els peus:
  • 1 – Ceba
  • 1 – Manat d’herbes: llorer, sajolida, farigola
  • Grans de pebre negre
  • Pebre
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 1 grapat – Ametlles torrades
  • 1 – Galeta
  • Julivert
Preparació:

Netegeu els peus de porc, partiu-los per la meitat i bulliu-los amb la ceba, el manat d’herbes, el pebre negre i la sal.
Un cop bullits, escorreu-los.
En una cassola feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet, afegiu-hi els peus de porc i el vi ranci, i deixeu-lo reduir un minut.
Afegiu-hi una mica de brou de la cocció dels peus i deixeu-ho bullir.
Salteu les llenegues a la paella amb una mica d’oli i all trinxat i afegiu-les a la cassola.
Afegiu-hi també la picada, rectifiqueu la sal i el pebre, i deixeu-ho fins que les llenegues estiguin cuites.

Variacions:
Es poden escaldar els peus abans de bullir-los.
A l’hora de bullir-los s’hi pot posar un os de pernil, i també canyella i safrà.
A la picada s’hi poden posar pinyons en comptes d’ametlles i també carquinyolis en comptes de galetes.
Es pot fer amb altres tipus de bolets, com ara carreretes, moixernons, múrgoles o ceps.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×