Autor Ensenyament
2 desembre 2017 a 10:00

Oberta la inscripció al Concurs El Gust per la Lectura

0 Flares 0 Flares ×

Per promoure l’hàbit de la lectura entre l’alumnat

Imatge del llibre // Imatge cedida per Balcells

Imatge del llibre // Imatge cedida per Balcells

El Departament d’Ensenyament ha obert el període d’inscripció per a participar al Concurs El Gust per la Lectura, un certamen que s’organitza amb l’objectiu d’incentivar la lectura i al mateix temps promoure l’hàbit lector entre els més joves. El període d’inscripció estarà obert fins el 22 de desembre.
El concurs s’adreça als alumnes d’educació primària, secundària, batxillerat i educació d’adults, i en l’edició passada hi van participar al voltant d’11.000 alumnes de 108 centres educatius catalans, amb un total de 493 treballs presentats.
Enguany, el concurs està basat en la lectura i treball de diverses propostes al voltant de les obres de diferents autors. Així, els alumnes de cicle mitjà podran analitzar l’obra de Ricardo Alcántara L’ós que volia deixar de ser petit i de Rosa Navarro Faules explicades als infants. L’alumnat de cicle superior d’educació primària podran aprofundir en l’obra del mateix Ricardo Alcántara Qui estima els vells?, i en el gènere de la faula a través de Jerry Pinkney amb Faules d’Isop.
A l’educació secundària, els treballs versaran sobre l’autora Flàvia Company amb Al teu rotllo, i K. L. Going, amb el títol Xaval gras es menja el món. Al batxillerat, el llibre triat és Terra Baixa d’Àngel Guimerà.
Els diferents treballs que es presenten al concurs han de ser de creació original i s’han d’ajustar als requeriments que determinen les bases per a cada categoria i obra. Per participar en el concurs els docents hauran de fer la inscripció a través del portal de centres del Departament d’Ensenyament. La lectura del veredicte i el lliurament de premis tindrà lloc a Barcelona el juny de 2018.
Es pot consultar més informació així com les bases del concurs a la web del programa: http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/lectura/gustperlalectura/concurs/convocatoriaibases/
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×