Autor La recepta
22 gener 2018 a 12:00

Montadito sorpresa de pollastre picant

0 Flares 0 Flares ×

montadito pollastre picant

Recepta preparada en els tallers de cuina DL. Improvisació i imaginació, per a una recepta feta amb productes habituals en la nostra nevera i armari. Senzilla i ràpida.

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • Quesitos
  • Pebre vermell picant
  • Pebre negre
  • Ceba fregida cruixent
  • Patates fregides
  • Rodanxes de pa
  • ketchup
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal


Elaboració:

Tallem i piquem amb ganivet els pits de pollastre. Les posem en un bol, juntament amb la sal, el pebre i el pebre vermell. Treballem la massa, barrejant-la. Deixem reposar uns minuts.

Amb una cullera sopera, agafem quantitats de carn i la omplim amb una porció petita de formatge. Amb les mans arrodonim la carn pressionant-, sense que sobresurti el formatget.

En un plat, col·loquem les patates fregides prèviament trencades mitjançant pressió en la borsa; en un altre plat, col·loquem la ceba cruixent.

Passem les boles de carn primer per les patates i tot seguit per la ceba, pressionant finalment perquè les dues quedin incrustades en la carn.

En una paella amb oli gairebé bullint, fregim les boles, girant-de cara cada deu segons. Fregim durant 5-6 minuts, a continuació retirem a un plat en el qual posarem un paper de cuina per absorbir l’oli sobrant.

Mullem les rodanxes de pa amb oli d’oliva i torrem al forn (només amb foc dalt) durant cinc minuts (forn preescalfat a 140º).

Un cop torrat, emplatem, col·locant una bola sobre cada rodanxa de pa i acabant amb un toc de ketchup.

Consell:

Per montaditos, millor fer boles petites, seran més ràpides de cuinar i menys costós de controlar el temps, per evitar que la carn al voltant del centre quedi crua (recordar que el pollastre cru és perillós).

Tant el farciment central, com les espècies triades són variables, en aquest cas el nostre element principal era carn de pollastre, ja que el taller va estar dedicat a l’especejament de pollastre i cuinat amb les seves carns, en receptes lliures i improvisades.

Autor:dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×