Autor La recepta
7 maig 2018 a 12:00

Pollastre a la manresaneta

0 Flares 0 Flares ×

pollastre_de_pages

Ingredients:
  • 1 – Pollastre de pagès a trossos
  • 100 g – Pernil tallat petit
  • 100 g – Olives sense pinyol
  • 1 – Ceba
  • 2 – Tomàquets pelats i trinxats
  • Julivert
  • 1 cullerada – Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Per fer la picada: – 1 grapat d’ametlles i avellanes torrades
  • 1 gra – All
  • 1/2 copa – Vi ranci
Introducció:

Ingredients per a 6 persones.

Preparació:

Enrossiu el pollastre salpebrat, inclosos la cresta i el fetge, i passeu-lo a una cassola.
Sofregiu les olives i afegiu-les al pollastre.
Fregiu el pernil, sofregiu la ceba, el tomàquet i el julivert, i afegiu-ho tot al pollastre.
Afegiu-hi la farina i deixeu-ho coure a poc a poc fins que el pollastre quedi ben tendre.
Una mica abans d’acabar afegiu-hi la picada deixatada amb el vi ranci.

Variacions:
S’acostuma a acompanyar de bunyols d’albergínia.

Comentaris:
Aquest plat és típic de les festes majors.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×