Autor La recepta
9 maig 2018 a 12:00

Pollastre de pagès a la cassola amb prunes

0 Flares 0 Flares ×

pollastre_amb_prunes_i_pinyons

Ingredients:
  • 1 – Pollastre de pagès
  • Cebes
  • Pebrot
  • Tomàquets
  • Pastanaga
  • Alls
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva
  • 1 raig – Conyac
  • Llorer
  • Claus
  • Sajolida
  • Romaní
  • Timó
  • Ametlles torrades
  • Avellanes
  • Pinyons
  • Julivert
  • Una mica – Brou
  • Prunes
Introducció:

Del restaurant Casa Pla de Clarà (Castellar de la Ribera)

Preparació:

Netegeu el pollastre, el trossegeu i hi poseu sal i pebre al gust.
En una cassola (preferiblement de terrissa) hi poseu una mica d’oli d’oliva verge i el pollastre trossejat amb un rajolí de conyac per sobre. Fregiu el pollastre, fins que ens quedi ben daurat.
Un cop fregit, el retireu de la cassola i el reserveu.
Talleu la ceba, el pebrot, els tomàquets, els alls i la pastanaga a trossets petits.
Fregiu la ceba, el pebrot, la pastanaga i l’all i, quan la ceba estigui una mica cuita, hi afegiu els tomàquets, el llorer, la sajolida, el timó, el romaní i els claus (un parell), i ho deixeu coure tot, a foc lent, durant uns 15 minuts.
Retireu les herbes i la resta ho passeu per la batedora i ho reserveu.
Mentrestant prepareu una picada amb les ametlles torrades, els pinyons, els dos grans d’all, les avellanes, el julivert i una mica de brou.
Col·loqueu el pollastre a la cassola, la salsa reservada i les prunes, ho tapeu i ho deixeu coure a foc lent durant 5 minuts.

Categoria: Carns.
Font: Restaurant Casa Pla
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×