Autor La recepta
7 juny 2018 a 12:00

Amanida freda de patata

0 Flares 0 Flares ×
Amanida freda de patata// Foto: dlcocinaygastronomia.com

Amanida freda de patata// Foto: dlcocinaygastronomia.com

Arriba la calor i amb ell els plats lleugers i refrescants. Avui preparem una recepta amb, com sempre, múltiples variants; una amanida freda amb verdures i hortalisses. Vegem:

Ingredients 2 racions

  • 2 patates grans
  • ½ pebrot vermell rostit *
  • 80 g. blat de moro dolç
  • 60 g. pèsols congelats
  • 2 ous
  • Sal
  • Oli oliva
  • Pebre
  • Salsa lactonesa *

* Veure receptes anteriors sobre com rostir pebrots i com fer salsa lactonesa.

Elaboració

Coure les patates (amb pell) en aigua amb sal, aproximadament 30 ‘. Deixem refredar i posteriorment pelem i tallem a quadrats mitjans.
Reservem en un bol.
Bullir els ous (9-10 minuts per consistència dura), introduir en aigua freda i deixar refredar, després d’això, pelar i tallar cada ou en quatre parts. Reservar.
Posar a bullir aigua amb sal, quan estigui, afegir els pèsols, retirar al minut i passar a un bol amb aigua i gel per tallar la cocció i mantenir aquest color verd intens. Després de cinc minuts, treure i escórrer. Els afegim al bol amb patates.
Tallem el pebrot escalivat a tires. Afegim al bol amb les patates i els pèsols. Afegim el blat de moro.
Afegim sal, pebre i lactonesa. Barregem amb compte de no aixafar massa les patates.
Emplatem, col·locant finalment les porcions d’ou dur i reguem amb un toc d’oli d’oliva.

Consell

Per comprovar si les patates estan bullides, les punxem amb un ganivet, si no ofereixen resistència, estan llistes. Recordem que segons la seva grandària, a major, necessitaran més temps de cocció i l’inrevés, a més petites, menys temps.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×