Autor La recepta
10 setembre 2018 a 12:00

Cóc de maçana agredolça

0 Flares 0 Flares ×
Coc de maçana agredolça//Foto: gastroteca

Coc de maçana agredolça//Foto: gastroteca

Ingredients:
  • 3 – Maçanes (pomes)
  • 25 g – Llevat premsat
  • ¼ l – Oli
  • ¼ l – Llet
  • 200 g – Sucre
  • 2 – Ous
  • 1 copa – Anís
  • Farina
  • Canyella en pols
Preparació:

Barregeu els ous, 150 g de sucre, l’anís i el llevat desfet amb la llet.
Afegiu-hi farina i treballeu-ho fins que obtingueu una massa no gaire dura.
Deixeu-ho reposar un parell d’hores perquè fermenti.
Estireu la massa en forma ovalada i aneu-hi col•locant les pomes sense pelar tallades a quarts, molt juntes, amb la pell a la part de fora, fins cobrir tota la superfície.
Tireu-hi per damunt un raig d’oli, el sucre restant i una mica de canyella en pols.
Coeu-ho al forn a 170º de 20 a 25 minuts, fins que quedi la massa daurada i la poma comenci a enrossir-se.

Variacions:
Es pot fer amb poma golden.
Podeu afegir un pessic de matafaluga o de coriandre a la massa.

Categoria: Postres i dolços.
Font: Corpus Culinari Català
Propi de: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta

És un cóc que s’acostumava a fer pels volts de Sant Joan aprofitant la collita d’una varietat autòctona de pomes àcides, les maçanes, tot i que també es feia amb d’altres varietats de pomes més àcides.

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×