Autor La recepta
7 novembre 2018 a 12:00

Escudella de blat de moro

0 Flares 0 Flares ×

 

Escudella blat de moro//Foto: Viquipèdia

Escudella blat de moro//Foto: Viquipèdia

Ingredients:
  • Blat de moro escairat
  • Peus, morro i orella de porc
  • 1 – Os de vedella
  • 1 – Os de pernil
  • Patates
  • 1 tros – Gallina
  • Aigua
  • Sal
  • Lligat d’herbes aromàtiques (fonoll, romaní, farigola,…)
Introducció:

L’Encarna i el Manel regenten el negoci familiar, el Restaurant Llohis, de Sant Llorenç de Morunys, des de fa més de trenta-cinc anys. Aquest plat és típic de la casa per les dates de Nadal. És tradició que el primer plat de blat de moro es mengi la nit de la Missa del gall. La recepta es manté sense variacions i ha passat de generació en generació a la família.
El millor blat de moro per a fer aquest plat és l’anomenat gabatxó. El blat de moro tradicional es pela amb cendra tot i que cada vegada és més difícil de trobar-ne.

Preparació:

El dia abans es posa el blat de moro en una olla i es cobreix d’aigua de manera que quedi totalment cobert.
Deixeu-ho fins l’endemà. aleshores renteu-lo ben net i el poseu en una olla amb aigua freda i un bon tros d’os de pernil i ho poseu a bullir.
Passades unes dues o tres hores hi afegiu dos peus de porc, el morro, l’orella, les patates tallades molt fines, el tros de gallina, la vedella i el lligat d’herbes.
Deixeu-ho bullir unes tres hores més, rectifiqueu de sal, si cal, retireu-ne el lligat d’herbes i ja estarà a punt per a servir a taula.

Categoria: Sopes i cremes.
Font: Restaurant Llohis
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×