Autor La recepta
29 novembre 2018 a 12:00

Galtes amb salsa

0 Flares 0 Flares ×
Galtes en salsa //Foto:dlcocinaygastronomia.com

Galtes en salsa //Foto:dlcocinaygastronomia.com

Avui prepararem un primer plat deliciós i contundent, una mica més elaborat del que és habitual, però amb un resultat excel·lent:

Ingredients 4 pax:
• 4 galtes de porc ibèriques
• 1/2 ceba
• 1 pastanaga
• 1/2 porro
• 1 tomàquet
• 2 grans d’all
• 1 fulla de llorer
• 1 got brandi
• 1 got vi negre
• farina
• sal, pebre negre, pebre vermell
• 1 bitxo caiena
• oli
• puré de patata
• Bolets de temporada

Elaboració:

Netejar i rentar les galtes. Salar, enfarinar i daurar en una paella amb oli calent. Reservar a part.
Partim la ceba, els alls, el porro i la pastanaga en cèrcols i els posem a sofregir en l’olla exprés (oberta, sense tapar). Abans que el sofregit agafi color ruixem amb brandi. Quan s’hagi evaporat l’alcohol incorporem les galtes, el tomàquet pelat, la fulla de llorer i el bitxo. Afegim dos gots d’aigua. Deixar 20-25 minuts a partir que comenci a sortir el vapor.
En una paella, salteu els bolets.
Donem forma amb dues culleres al puré de patata, fent unes quenelles per acompanyar al plat.
Obrim i anem treient les galtes. Triturem la resta (sense el llorer). Rectifiquem el punt de sal si cal. Emplatem les galtes acompanyades d’una guarnició de puré de patata i bolets, per acabar repartint la salsa sobre la galta.

En aquesta ocasió fem servir una olla a pressió exprés ràpida per aconseguir que la carn quedi el més tendra possible en el menor temps.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×