Autor La recepta
2 abril 2019 a 12:00

Oca amb peres

0 Flares 0 Flares ×
Oca amb peres // Foto: Arxiu Municipal de Salt

Oca amb peres // Foto: Arxiu Municipal de Salt

Ingredients:
  • 1 – Oca
  • 6 – Peres
  • 2 – Cebes mitjanes
  • 5 – Tomàquets madurs
  • Manat d’herbes ( canyella, farigola, marduix i llorer)
  • Oli
  • Vi blanc
  • Aigua
  • Per fer la picada: – 2 grans d’all
  • un grapat – Ametlles
  • 2 – Galetes
  • 1 copa – Vi ranci
Preparació:

Netegeu l’oca i talleu-la a talls una mica grans.
Enrossiu-la amb poc oli i a foc lent, perquè deixi anar el seu greix.
Retireu el greix sobrant i afegiu-hi la ceba, el manat d’herbes i els tomàquets.
Feu la reducció del vi, mulleu-ho amb miques d’aigua i deixeu-ho coure a poc a poc aproximadament 1,5 hores.
A mitja cocció afegiu-hi les peres pelades.
En els últims 10 minuts afegiu-hi la picada deixatada amb el vi ranci.

Variacions:
Es pot bullir i fregir les peres abans d’afegir-les a l’oca.
A la picada en lloc de galeta s’hi pot posar carquinyoli.
Es pot triturar i colar la salsa.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×