Autor Política
31 gener 2015 a 16:00

CiU vol convertir els pisos buits dels bancs en vivendes socials

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Ho va demanar la diputada Lourdes Ciuró

Lourdes Ciuró al seu despatx del Congrés dels Diputats // Imatge cedida per CiU

Lourdes Ciuró al seu despatx del Congrés dels Diputats // Imatge cedida per CiU

CiU vol convertir el Fons Social d’Habitatges en un parc de vivendes socials. Dijous passat, la diputada al Congrés per la federació nacionalista, Lourdes Ciuró, va presentar una disposició no de llei per demanar al govern espanyol que faci aquest pas. La idea de CiU és que les entitats financeres i els fons d’inversió que tenen pisos buits els cedeixin als governs autonòmics perquè els gestionin i els lloguin a preus econòmics a les famílies que ho necessitin. Aquesta mesura només es tiraria endavant, però, en municipis concrets en què hi hagi “demanda social”, segons Ciuró.

Aquesta mesura acompanyaria un paquet de polítiques encaminades a resoldre el problema de l’habitatge. En la seva proposta, la federació també demana a l’executiu central que elabori un mapa del parc d’habitatges buits que hi ha a l’Estat per saber exactament quantes vivendes podrien ser requerides als bancs per posar-les en lloguer a preus econòmics.

CiU denuncia que, des del 2008, quan va començar la crisi, s’han produït milers de desnonaments que han deixat a moltes famílies sense llar. Una realitat que, en paral·lel, ha vist amb contradicció com augmentava el número de pisos buits que eren propietat d’entitats financeres o fins d’inversió. Per resoldre aquesta problemàtica, la formació nacionalista també demana a l’Estat que impulsi una llei de segona oportunitat que permeti reestructurar el deute de les famílies que hagin entrat en una situació de sobreendeutament. La solució de CiU intenta ser una alternativa a la dació en pagament sense condicions prèvies, el mecanisme que sempre han reivindicat entitats com la PAH, però que el partit català mai ha recolzat.

En un comunicat remès als mitjans després que Ciuró presentés la proposició no de llei al Congrés, CiU reivindica la proposta i es felicita per haver fet passos en aquesta direcció a Catalunya. Segons la coalició nacionalista, el govern català ja ha signat diversos convenis amb la Sareb perquè cedeixi 1.230 habitatges buits per ser destinats a lloguer social. Es calcula, però, que a Catalunya hi ha més de 450.000 pisos en desús.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×