Autor Sanitat
31 gener 2015 a 17:00

Davant la grip, Salut recorda el servei 061 CatSalut Respon

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Mesures d’higiene per evitar la propagació del virus

Anunci del servei 061 CatSalut Respon

Anunci del servei 061 CatSalut Respon // Imatge del web gencat.cat

En el portal de la Generalitat de Catalunya, gencat.cat, s’ha publicat una nota de premsa sobre l’epidèmia de grip declarada dijous passat per l’Agència Catalana de Salut. En el comunicat, es destaca que si bé la situació respecte a la grip és l’habitual per a l’època de l’any, també és veritat que ha arribat uns dies abans que l’hivern passat. El nombre de casos de grip, durant la darrera setmana, ha arribat a 183 per cada 100.000 habitants.

Es recorda que la major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària. I en cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.

Com a mesures de prevenció s’aconsella la vacunació i les mesures d’higiene, per evitar la propagació del virus. Es recomana a les persones no tossir a l’aire, rentar-se les mans amb freqüència, ventilar els espais tancats i evitar el contacte proper amb persones malaltes de grip. Pel que fa a la higiene dels espais, s’han de ventilar almenys durant 15 minuts, cal netejar i desinfectar les superfícies dures que entren en contacte amb les mans, a les llars d’infants s’ha de prestar especial importància a les joguines i al material escolar compartit, netejant-lo i desinfectant-lo. I cal evitar compartir gots, coberts i altres objectes.

Per a les persones que estan sota els efectes de la grip, es recomana que beguin aigua i sucs, brous i infusions, que es descartin les begudes alcohòliques, que no es fumi i procurar descansar i fer repòs. No cal deixar de prendre els tractaments habituals. Si algú creu que està malalt, és millor que es quedi a casa i truqui al 061 CatSalut Respon. Tota aquesta informació es pot completar al Canal Grip de Canal Salut.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×