Autor La recepta
25 Gener 2015 a 13:00

Salsa de romesco

Salsa de romesco

Salsa de romesco // Imatge extreta del web Gastroteca.cat

Ingredients:

1/2 cabeça – Alls escalivats

4 – Tomàquets escalivats

1 – Nyora escaldada

1/2 culleradeta – Pebre vermell dolç

1 – Bitxo

100 g – Ametlles torrades

100 g – Avellanes torrades

2 – Galetes Maria

Preparació:

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.

Variacions:
Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit o amb molla de pa xopada amb vinagre.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.

Font: Corpus Culinari Català i Gastroteca.cat

Switch to mobile version