Autor Ensenyament
8 Febrer 2015 a 14:00

Augmenta prop del 25% el nombre de matriculats per a cursos d’accés a cicles formatius

Els cicles de grau superior són els més demandats

La participació als cursos d’accés a grau superior ha augmentat gairebé un 50% // Imatge extreta del web Wikimedia Commons

La participació als cursos d’accés a grau superior ha augmentat gairebé un 50% // Imatge extreta del web Wikimedia Commons

Enguany, ha augmentat un 25% el nombre d’alumnes matriculats als cursos de preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau mitja i superior, segons dades de la Diputació de Barcelona.

L’increment més significatiu ha estat en els cursos d’accés a graus superiors, on la participació ha augmentat més d’un 47%. En concret, en el curs 2014-2015 s’han inscrit 1.400 alumnes, davant dels 1.043 de l’any passat.

En aquesta edició, ha crescut lleugerament el percentatge d’alumnat femení i de nacionalitat estrangera. L’edat mitjana dels participants gira al voltant dels 25 anys i el nombre d’alumnes majors de 45 es manté estable respecte l’any anterior. Pel que fa a les taxes d’atur, el 82,1% de l’alumnat de grau mitjà i el 67,8% de superior es troba actualment exclòs del mercat laboral i sense qualificació necessària per afrontar les dures condicions d’aquest.

Per aquest nou curs, la Diputació de Barcelona, a través d’Educació, posa en marxa nous projectes destinats a l’orientació educativa i professional personalitzada com el Full de ruta, que s’inicia com a prova pilot per valorar la seva implantació general de cara al curs vinent.

Switch to mobile version