Autor Economia
14 Febrer 2015 a 15:00

AUTÒNOMS PIMEC, l’associació d’autònoms més representativa de Catalunya

El procés de mesura atorga a la confederació 89’5 punts sobre 100

pimec

pimec // Imatge cedida per pimec

L’associació AUTÒNOMS PIMEC ha esdevingut l’associació d’autònoms més representativa de Catalunya. El procés de mesura de la representativitat dels autònoms que s’ha realitzat ha atorgat a la confederació un total de 89,5 punts sobre un màxim de 100 punts.

AUTÒNOMS PIMEC va lliurar el passat 30 d’octubre la documentació necessària per donar compliment a l’Ordre EMO/289/2014, de 17 de setembre, per la qual es publicava la convocatòria quadriennal per a la determinació de la representativitat de les associacions professionals del treball autònom en l’àmbit de Catalunya i es desenvolupaven els criteris objectius per a la seva determinació. És el primer cop que es fa un procediment d’aquestes característiques a Catalunya.

Joan Alarcón, president d’AUTÒNOMS PIMEC, va assenyalar que aquesta representativitat “permetrà a AUTÒNOMS PIMEC donar un nou impuls al treball autònom al país, així com ajudar a bastir un nou espai de diàleg i concertació amb la Generalitat a través del Consell del Treball Autònom de Catalunya”. Tot i les dades positives, la confederació ha volgut posar èmfasi en el fet que el nombre de baixes en el col·lectiu segueix sent massa alt, i demana a les administracions mesures per tal d’impulsar al màxim les potencialitats del col·lectiu d’autònoms.

L’associació va considerar molt important que la reforma de la Llei de l’Estatut del Treball Autònom (LETA) i la resta de disposicions legals que s’estan impulsant darrerament tinguessin en compte el conjunt de reivindicacions històriques del col·lectiu en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats, i potenciació de la segona oportunitat per a aquells autònoms que vulguin tornar a emprendre.

Altres novetats que l’associació va demanar són la reactivació dels fluxos de crèdit, l’impuls de noves mesures per fer front a la morositat i la tendència a reduir els terminis de pagament, i una fiscalitat més atractiva que incentivi l’activitat econòmica. Tots aquests canvis van dirigits a continuar avançant cap a la simplificació administrativa entesa de manera integral, ajudar el col·lectiu en els seus projectes empresarials i contribuir així a la competitivitat dels seus negocis.

Switch to mobile version