Autor Societat
28 febrer 2015 a 17:00

Benestar Social facilitarà els tràmits per atorgar subvencions

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

La convocatòria d’ajuts s’obrirà “properament”

La reunió del Consell General de Serveis Socials va servir per explicar als agents socials les novetats introduïdes en el procés d’adjudicació de les subvencions // Imatge cedida pel Departament de Benestar Social i Família

La reunió del Consell General de Serveis Socials va servir per explicar als agents socials les novetats introduïdes en el procés d’adjudicació de les subvencions // Imatge cedida pel Departament de Benestar Social i Família

Simplificar els procediments per agilitzar els tràmits. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat el Departament de Benestar Social i Família, que vol facilitar l’adjudicació de subvencions a les entitats socials, tal i com se li reclamava des del Tercer Sector. Dijous passat es va reunir a la seu de la conselleria el Consell General de Serveis Socials, compost per representants de la Generalitat, de les entitats socials, dels usuaris i dels col·legis professionals. Els diversos actors de la taula van rebre amb satisfacció els canvis introduïts per simplificar el procés d’adjudicació d’ajudes.

La convocatòria, que s’obrirà “properament”, segons fonts de la conselleria, incorpora quatre canvis destacables: s’introdueix la possibilitat de demanar ajuts electrònicament, s’estableix una sol·licitud única independentment de les línies de subvenció que requereixi una entitat, se simplifica la documentació que cal presentar i es millora la comunicació, que a partir d’ara centralitzarà l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat a través de correus electrònics i sms amb les entitats que hagin demanat les ajudes.

La conselleria de Neus Munté creu que amb la introducció d’aquests canvis a la convocatòria per atorgar les subvencions dóna resposta a les demandes del Tercer Sector, que volia que es simplifiqués la bateria de tràmits que cal fer per requerir un ajut. “Aquesta suma d’esforços reverteix en benefici del conjunt de la societat i especialment en els col·lectius més vulnerables”, asseguren des del Departament. Tot plegat anirà acompanyat de procediments “més transparents” i d’un nou catàleg de línies de subvenció. En els propers mesos els tècnics de la conselleria viatjaran pel territori per explicar els canvis a les entitats.

4 Flares Twitter 1 Facebook 3 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×