Autor Economia
18 Febrer 2015 a 09:00

CaixaBank anuncia una OPA per obtenir la majoria del capital del banc portuguès BPI

L’oferta té un preu de 1,329 euros per acció

Oficina del BPI

CaixaBank llençarà una OPA sobre el 100% del BPI // Imatge de Wikimedia Commons

CaixaBank va anunciar ahir el llançament d’una OPA sobre el BPI amb la finalitat d’arribar a obtenir la totalitat de les accions del quart banc de Portugal per volum de negoci, d’on ja és el primer accionista amb el 44,1%. S’estima que l’operació és completarà durant el segon trimestre de 2015.

L’oferta, realitzada en metàl·lic, té un preu de 1,329 euros per acció i, tal i com explica l’entitat financera dirigida per Isidre Fainé, està condicionada per dos factors: CaixaBank demana que el nivell d’acceptacions li permeti superar el 50% del capital i que s’elimini dels estatuts del banc la limitació del 20% dels drets de vot que actualment té. D’aquesta manera, l’entitat catalana obtindria una representació en el consell directament proporcional amb la seva participació econòmica. Per a la supressió d’aquest límit cal el suport del 75% dels assistents a la Junta General d’Accionistes del BPI.

Per mitjà d’un comunicat, CaixaBank va assegurar ahir que analitzarà i plantejarà potencials àrees de cooperació entre ambdues organitzacions per tal d’establir sinergies, reduir costos i incrementar les fonts d’ingressos. Amb aquestes noves iniciatives, l’entitat financera preveu beneficiar tots els accionistes del BPI i reduir la ràtio d’eficiència recurrent del banc portuguès fins l’entorn del 50% el 2017.

Altrament, des de CaixaBank s’espera que l’oferta d’adquisició d’accions tingui un impacte d’entre 80 i 140 punts bàsics a la base del seu capital i, així, continuar entre els bancs europeus amb majors nivells de solvència.

Switch to mobile version