Autor Economia
15 Febrer 2015 a 09:00

Caixabank, millor banc d’Espanya d’enguany segons la revista Euromoney

Aquest reconeixement és el resultat de 2.377 enquestes

Isidre Fainé i Gonzalo Cortázar, president i conseller delegat de Caixabank

Isidre Fainé i Gonzalo Cortázar, president i conseller delegat de Caixabank // Imatge cedida per Caixabank

La revista britànica “Euromoney” ha escollit Caixabank com la millor entitat bancària privada espanyola, amb motiu de la cerimònia dels prestigiosos premis Private Banking Survey 2015. L’elecció de Caixabank per aquest reconeixement arriba després de valorar 2.377 enquestes que s’han realitzat a 450 entitats de 90 països diferents, a més de gestors d’alts patrimonis i “family offices” d’arreu del món. Els enquestats han valorat les entitats bancàries segons la qualitat dels serveis que proporcionen i el seu model de negoci.

“Euromoney” reconeix d’aquesta manera la tasca realitzada per Caixabank en el sector de la banca privada durant aquest últim any, en el qual ha experimentat un creixement mig d’un 11’7%. L’entitat, presidida per Isidre Fainé i amb Gonzalo Cortázar com a conseller delegat, també ocupa el primer lloc en el rànquing de tres categories més, els millors serveis a clients que tenen un alt patrimoni, en la gestió d’actius i en la filantropia.

Caixabank ha gaudit d’un gran creixement durant aquest 2014 dins del sector de la banca privada. “La Caixa” Banca Privada, el seu servei especialitzat en clients amb un gran patrimoni, és a dir més de mig milió d’euros, tenia 44.385 clients a finals del 2014. En total, gestionava fins a 49.828 milions d’euros. L’entitat ha potenciat aquest sector, disposant de 35 centres especialitzats en aquest servei, i la seva quota de mercat s’enfila fins al 13%. A més, la compra de Barclays Bank SAU ha suposat per a Caixabank un augment de clients, es calcula que uns 4.000 clients nous, i de la quota de mercat del 2,6%.

El secret de Caixabank per aconseguir aquestes xifres es basa en un model d’assessorament financer ofert per gestors especialitzats que se centren en els objectius del client. Aquests gestors compten amb una alta qualificació i, a més, ofereixen un tracte personalitzat. Els gestors compten amb un smart PC, amb el qual poden fer qualsevol operació financera en el mateix lloc de trobada amb el client. Aquest servei és pioner en l’àmbit internacional i Caixabank és l’únic banc espanyol que el duu a terme.

Switch to mobile version