Autor Economia
14 Febrer 2015 a 13:00

Carnestoltes, una alenada d’aire fresc per a la restauració i l’oci nocturn

Des del sector confien en augmentar un 30% la facturació

L'ampliació horària permetrà l'increment de la facturació dels locals // Imatge del web Wikimedia Commons

L’ampliació horària permetrà l’increment de la facturació dels locals // Imatge del web Wikimedia Commons

Els empresaris del sector de la restauració i l’oci nocturn confien en el cap de setmana llarg de Carnestoltes, que es va iniciar aquest dijous i s’allargarà fins dimarts, per refer-se de la baixa facturació dels mesos de gener i febrer i fer calaix per afrontar amb garanties el mes de març fins arribar a Setmana Santa, que enguany es retarda fins l’abril.

Segons l’ordre aprovada el mes de desembre de l’any 2011 pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, els locals gaudeixen d’una ampliació horària automàtica per aquestes dates. Les activitats recreatives de bar, restaurant i cafè poden perllongar l’horari de tancament en 30 minuts i les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles tenen la possibilitat de tancar 45 minuts més tard sobre l’horari general.

Aquesta ampliació horària suposarà un increment en la facturació dels locals d’entre un 10 i un 30% – depenent la zona – respecte d’un cap de setmana normal, segons assegurava la patronal Fecasarm per mitjà d’un comunicat. Els empresaris del sector confien en que serveixi per facilitar l’arribada dels negocis a la nova temporada estival, que s’iniciarà amb la Setmana Santa.

Així doncs, en el decurs del Carnestoltes, els locals dedicats a la restauració podran tancar les nits de diumenge i dilluns a les tres de la matinada i, avui, a dos quarts de quatre. Per la seva banda, els locals d’oci nocturn podran allargar la festa de diumenge i dilluns fins les 5:45h, i avui fins les 6:45h.

Switch to mobile version