Autor Política
5 Febrer 2015 a 09:00

Compromís entre el Govern i les companyies per fer front a la pobresa energètica

Es mantindran els subministraments en cas d’insolvència

El Conseller Felip Puig

El Conseller Felip Puig // Imatge del web Matadepera.cat

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat que “a Catalunya no hi ha desatenció coneguda a persones que pateixen pobresa energètica”, gràcies als protocols i l’actuació de les diverses administracions del país. En el Ple del Parlament, el conseller Puig ha respost que “hem aconseguit el compromís de les companyies perquè no tallin els subministraments degut a la insolvència econòmica”.

La nova via normativa permet evitar el tall dels subministraments, i crear un fons econòmic per afrontar els deutes i millorar el treball conjunt de les administracions, per tal d’atendre amb més eficiència a les famílies que pateixen aquests problemes. La Generalitat aportarà 10 milions d’euros al fons econòmic d’atenció dels subministraments bàsics, i s’espera l’aportació d’altres actors implicats, com les mateixes companyies subministradores o altres entitats socials.

En el mateix Ple, el conseller Puig també ha parlat de temes tan diversos com les polítiques d’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana. L’atur “per primera vegada en vuit anys s’està reduint”, i el turisme, les exportacions i la inversió estrangera marquen molts bons registres, el que indica una millora de la conjuntura econòmica. Felip Puig explica que “Catalunya és l’única autonomia que ja ha posat en marxa la Garantia Juvenil, amb 80 milions d’euros per al 2015. Tot i les retallades de l’Estat, un 60% respecte a fa 4 anys, ha estat possible el finançament d’aquestes polítiques tant “necessàries”.

Segons un estudi de la prestigiosa escola de negocis IMD, encarregat pel mateix Govern, Catalunya ocupa la posició 38 en el rànquing de les 60 economies més importants del món. El centre que ha elaborat l’estudi valora positivament “el dinamisme empresarial, la productivitat, la diversificació de les exportacions o els ingressos per turisme com a  punts forts de l’economia catalana”, segons ha explicat el conseller Puig.

Switch to mobile version