Autor Política
4 Febrer 2015 a 16:00

El Consell Comarcal aposta per l’ocupació juvenil

Impulsarà el desplegament del programa de Garantia Juvenil

Fotografia de la Taula Política Comarcal de Joventut que es va celebrar la setmana passada // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Fotografia de la Taula Política Comarcal de Joventut que es va celebrar la setmana passada // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

El departament de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Occidental vol centrar els seus esforços en la lluita contra l’atur. Per això, al llarg del 2015 treballarà amb la Generalitat per desplegar a la comarca el programa de Garantia Juvenil. El conseller de Joventut, Guillem Llord, ho va comunicar la setmana passada en el transcurs de la reunió ordinària de la Taula Política Comarcal sobre joventut. L’objectiu de la trobada, que va estar presidida pel coordinador territorial de la Direcció General de Joventut, era conèixer amb detall el Pla d’actuació territorial que impulsarà el Departament del Govern de cara al 2016.

El conseller comarcal de Joventut va explicar que aquest any la prioritat de la seva àrea serà donar continuïtat a les polítiques d’ocupació, unes iniciatives que impulsen al costat del servei d’assessorament del Consell Comarcal. Llord va assenyalar aquesta col·laboració i va assegurar que serà clau per impulsar el pla de Garantia Juvenil. En concret, s’ha decidit contractar un tècnic que s’encarregarà de difondre aquest programa a tots els municipis de menys de 50.000 habitants de la comarca.

En aquest mateix sentit, Llord també va explicar que al llarg del 2015 s’impulsarà un projecte per ajudar els joves amb risc d’exclusió a reinserir-se al mercat laboral o a trobar una motivació relacionada amb l’àmbit de la formació. Tot plegat es vol centralitzar des d’una nova oficina, l’Oficina Jove del Vallès Occidental, que es començarà a materialitzar durant els primers mesos de l’any. El servei pretén posar a l’abast dels joves de la comarca una xarxa de serveis i equipaments molt àmplia per assessorar-los i ajudar-los a emancipar-se.

Al llarg de la reunió, el conseller comarcal de Joventut també va valorar el treball fet a la comarca durant el 2014. Llord va explicar que les polítiques que es va impulsar des de la seva àrea van anar enfocades bàsicament a combatre l’atur, una línia que ha seguit el Consell Comarcal des del 2011 i que continuarà definint l’estratègia de futur.

Switch to mobile version