Autor Economia
19 Febrer 2015 a 16:00

El Parc Científic de Terrassa acollirà un programa per ajudar els joves emprenedors

Els participants opten a premis i beques

Les instal·lacions d’Orbital 40 acolliran els joves que participin al programa // Imatge extreta del web Biocat.cat

Les instal·lacions d’Orbital 40 acolliran els joves que participin al programa // Imatge extreta del web Biocat.cat

Orbital 40, el nom amb què es va batejar el Parc Científic i Tecnològic de Terrassa, cedirà les seves instal·lacions durant cinc mesos perquè s’hi desenvolupi el programa YUZZ, Jóvenes con Ideas que impulsa el Banc Santander. La iniciativa busca donar un cop demà a joves d’entre 18 i 30 anys que hagin tingut una idea de base tecnològica i ara la vulguin convertir en una empresa. Els emprenedors que participin al programa no només rebran assessorament, també podran optar a beques, premis i a un viatge a Silicon Valley.

La convocatòria per formar part del projecte estarà oberta fins al proper 26 de febrer. Els joves seleccionats començaran un curs intensiu de cinc mesos en què rebran formació per desenvolupar un pla de negoci que permeti convertir la seva idea en una empresa rendible. A més, els millors projectes optaran a guanyar un dels 40 viatges a Silicon Valley, el bressol de les empreses tecnològiques; beques per assistir al Fòrum IMPULSA o a guanyar 60.000 euros per començar a finançar el seu negoci.

Els organitzadors escolliran els participants al programa a través de dos filtres. Primer faran una preselecció amb partir del perfil de l’emprenedor, la seva trajectòria, els component innovador del seu projecte o el seu potencial de creixement. Una vegada fet aquest primer cribratge, es farà entrevistes presencials als joves per decidir quins formen part del programa i quins no.

És la cinquena vegada que el Banc Santander tira endavant aquesta iniciativa a través del seu Centre Internacional d’Emprenedoria. Aquest any, però, augmenten el número de premis i també la cartera de professionals que assessoraran els joves. Al llarg de les cinc edicions anteriors, el programa Yuzz, Jóvenes con Ideas ha ajudat a crear més de 500 empreses. El 2014 van participar-hi més de 600 emprenedors que van començar a materialitzar 378 projectes.

Switch to mobile version