Autor Sanitat
8 febrer 2015 a 18:00

El Pla de Salut de la Generalitat vol impulsar la salut Km0 i de proximitat

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Entre d’altres objectius destaca la prevenció de l’obesitat infantil

Anunci del servei 061 CatSalut Respon

Anunci del servei 061 CatSalut Respon // Imatge del web gencat.cat

L’Agència de la Salut Pública de Catalunya i el Servei Català de la Salut han fet un pas endavant per integrar la salut pública en el model assistencial i potenciar la salut comunitària, tal com preveuen el Pla de salut i el Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP).

En aquest sentit, per al període 2014-2015, el PINSAP estableix diferents àrees d’actuació intersectorial relacionades amb l’increment dels anys en bona salut de la població de Catalunya. Una d’aquestes àrees marca l’objectiu d’impulsar la salut comunitària mitjançant el treball en xarxa, que implica la salut pública, el sistema assistencial i la ciutadania, centrada en la persona i la seva comunitat. Les actuacions de salut comunitària són una prioritat de la salut pública i s’inscriuen en un dels cinc reptes que marca el PINSAP.

En aquesta línia d’actuació destaquen els projectes de prevenció de l’obesitat infantil que reuneixen diferents actuacions als centres de salut, les escoles, els parcs i equipaments esportius i comunitaris, el mercats i altres recursos municipals.

Entre altres actuacions més destacades, s’han impulsat 37 projectes de salut comunitària a la demarcació de Barcelona, l’objectiu dels quals abasta des de la promoció de l’activitat física, la reducció de les desigualtat en la salut i la promoció de l’alimentació saludable fins a la millora de la salut sexual i reproductiva.

A banda dels equips propis de cada projecte, s’han establert mecanismes que asseguren la continuïtat d’aquesta col·laboració amb 9 grups estables de salut comunitària que integren l’àmbit assistencial amb la salut pública i els ens locals.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×