Autor Societat
18 febrer 2015 a 12:00

El restaurant Capicua de Cerdanyola tornarà a formar part de la xarxa Km0-SlowFood

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

El lliurament de plaques de la xarxa serà dilluns a Gallecs

Cartell de l'acte de lliurament de plaques als restaurants km0 de la xarxa Slow Food de Catalunya

Cartell de l’acte de lliurament de plaques als restaurants km0 de la xarxa Slow Food de Catalunya

El proper 23 de febrer a la plaça de l’església de Gallecs tindrà lloc el lliurament de plaques als restaurants i cuiners que aquest any formaran part de la xarxa Km0-Slow Food. El restaurant Capicua de Cerdanyola del Vallès, tornarà a formar part de la xarxa Km0 Slow Food de Catalunya durant el 2015.

Un dels actes de la jornada, serà la presentació del  llibre d’en Pep Salsetes “La Cuina del Vallès”, que començarà a les 12.00. Aquest treball, que serà presentat per Toni Massanes, director general de la Fundació Alicia, és un recull de receptes històriques del Vallès que han estat recuperades.

Aquest any, una de les novetats serà la presència de dues persones molt arrelades al territori dins del món de la restauració, com són Fermi Puig i Ramon Parellada. Tots dos seran els encarregats, amb l’ajuda d’en Pep Palau, de fer entrega dels distintius als cuiners premiats.

A partir de les 10 del matí, més de 40 productors vinculats a Slow Food oferiran tot tipus de productes al Mercat de la Terra. Al migdia a la mateixa esplanada de Gallecs els assistents gaudiran d’un dinar impulsat pels cuiners dels restaurants del Km0-SlowFood del Vallès, on es podran tastar productes de la zona, tot promocionant la recuperació dels llegums del Vallès.

El projecte dels Restaurants Km0 d’Slow Food és una iniciativa dels socis i cuiners de l’entitat amb l’objectiu de potenciar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos.  A més, en aquests establiments, els clients  tindran sempre la garantia de gaudir d’una cuina on es prioritzarà a la pagesia propera i ecològica, utilitzant  sempre aliments de temporada, evitant d’aquesta manera l’ús de transgènics, així com la cuina de peix capturat de forma sostenible. Slow Food és una associació eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, que actualment està representada a 122 països diferents.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×