Autor Economia
15 Febrer 2015 a 17:00

Els executius de les telecomunicacions reivindiquen la TDT

Asseguren que el 4G l’ha de complementar

D’esquerra a dreta: Amadeu Gassó, Xavier Castillo i Josep Ventosa. Al seu costat, Carles Martín, del CAC, que es va encarregar de moderar la conferència // Imatge cedida pel CAC

D’esquerra a dreta: Amadeu Gassó, Xavier Castillo i Josep Ventosa. Al seu costat, Carles Martín, del CAC, que es va encarregar de moderar la conferència // Imatge cedida pel CAC

Tres experts del món de les telecomunicacions amb diverses responsabilitats en empreses del sector van participar dijous en les Jornades Tecnològiques que organitza el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. El director adjunt d’Abertis Telecom, Josep Ventosa, el director de l’àrea d’Indústria Electrònica de AMETIC, Xavier Castillo, i Amadeu Gassó, director d’Explotació i Enginyeria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, van reivindicar la utilitat de la TDT i van demanar que la introducció de la tecnologia 4G a l’espai radioelèctric hi coexisteixi sense menjar-se-li terreny.

Tots tres executius van coincidir a demanar que la TDT i el 4G es complementin i que, a l’hora de repartir el segon dividend digital, es tingui en compte aquest principi. “No és una qüestió de substitució i de veure com matarem la TDT per posar-hi el mòbil”, va assegurar amb vehemència Josep Ventosa, “sinó de garantir la complementarietat dels dos serveis”, va afegir.

Segons el director adjunt d’Abertis Telecom, la TDT és una plataforma “líder que s’ha de mantenir així”. Ventosa va recordar que és important reivindicar-la ara que s’ha d’adjudicar el segon dividend digital. Per l’executiu, no es tracta només d’un tema tècnic: al darrere hi ha el món de les indústries culturals, que aporten el 6’8% del PIB europeu i generen 14 milions de llocs de treball.

Per la seva banda, Xavier Castillo també va demanar que la introducció de la tecnologia 4G que ha de permetre el repartiment de l’espai radioelèctric del segon múltiplex “no tingui incidència en la TDT que la gent veu en obert”. En aquest sentit, Castillo va recordar que l’entrada a l’escenari de les telecomunicacions de les noves tecnologies de la telefonia mòbil poden afectar els televisors. Per això va alertar de la necessitat que el parc de televisors que es creï ara sigui immune a les interferències que causaran els dispositius mòbils.

Per últim, Amadeu Gassó va explicar com la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha abordat la resintonització i la reubicació dels canals. El director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA va assegurar que el procés ja s’ha donat gairebé per acabat, tot i que va reconèixer que encara hi ha algunes zones del país en què la recepció encara no és del tot correcta. A més, Gassó va anunciar que la Corporació està treballant per aconseguir desconnexions del canal en alta definició.

Switch to mobile version