Autor Societat
8 Febrer 2015 a 15:00

Fuel Poverty Group demana mesures per lluitar contra la pobresa energètica

Denuncien que encara hi ha talls de subministrament

pisos

Molts habitatges no encenen mai la calefacció // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Fuel Poverty Gruop ha sortit al pas de les declaracions que va fer el passat 4 de febrer al Parlament de Catalunya el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que va afirmar que ningú passa a fred per motius econòmics i que no hi ha talls de subministrament a Catalunya, afirmant que la realitat que ha copsat atenen a més de 500 llars vulnerables no té res a veure amb la que va reflectir el conseller.

En aquest sentit la portaveu d’aquest grup, Núria Salas va afirmar que “efectivament hem trobat famílies a qui se‘ls ha tallat l’electricitat. Hem hagut de fer les gestions per evitar que això passi i per tornar a reconnectar-les havent de pagar un deute enorme. Hi ha moltes llars que viuen al límit, en la corda fluixa, a qui una petita variació del preu del kWh els pot suposar perdre els subministres”.

Per altra banda Núria Salas també va valorar la feina dels ajuntaments per fer front a la pobresa energètica amb els seus recursos però va destacar que “en la societat catalana encara a dia d’avui hi ha gent a qui se li talla la llum i hi ha famílies que passen fred a dins de casa seva”.

De fet, el Fuel Poverty Group va presentar el passat mes de novembre un estudi en el que es va detectar que a la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat 8 de cada 10 famílies no escalfaven casa seva a causa del preu de l’energia.

Davant d’aquesta preocupant situació i perquè s’evitin situacions com persones que no poden dutxar-se amb aigua calenta, llars que cuinen amb càmping-gas per no encendre la cuina elèctrica, habitatges on la calefacció no s’encén mai, escalfadors d’aigua que només encenen 20 minuts abans de la dutxa de la canalla, entre d’altres, Fuel Poverty Group insta al govern a activar amb la màxima celeritat el Fons de Subministraments Socials i dur a terme mesures proactives i de prevenció contra la pobresa energètica.

Switch to mobile version