Autor Societat
17 Febrer 2015 a 09:00

Germà Gordó presideix la presa de possessió dels 12 nous notaris destinats a Catalunya

Posa en valor el Dret civil català

fotoconsell_gordo

El conseller de Justícia, Germà Gordó // Imatge de la web del Govern

 

El passat divendres, el conseller de Justícia, Germà Gordó, va presidir la cloenda de l’acte de presa de possessió dels dotze nous notaris de la darrera promoció, i va voler posar de manifest la importància del Dret civil català per a Catalunya, «ja que, com la llengua, forma part de la nostra columna vertebral», va dir, i va assegurar que «els notaris tenen un paper molt important en l’elaboració i actualització del Dret Civil català».

Gordó també va recordar que el Govern de la Generalitat preveu aprovar, en les properes setmanes, la demarcació notarial de Catalunya, mitjançant un decret en què han participat el Col·legi de Registradors de la Propietat, Mercantils i de Béns Mobles de Catalunya. El conseller va manifestar que «la revisió de la demarcació notarial respon a la necessitat d’adaptar-la a la realitat econòmica i social i mai es tira una norma que afecti el vostre col·lectiu sense que no estigui consensuada amb els notaris». En aquest aspecte, Germà Gordó va afegir que el decret té previst suprimir una seixantena de notaries, acordades amb els representants dels notaris, per tal d’adequar la planta notarial a les necessitats reals.

Al llarg de la seva intervenció, el conseller també va fer una crida als notaris de l’estat espanyol per tal que incorporessin el català als seus coneixements, com una «oportunitat».

Finalment, Germà Gordó va felicitar els notaris que prenien possessió el divendres, i va encoratjar-los a seguir tenint «esperit de sacrifici. Una actitud molt arrelada, i que els nous temps, potser ha fet que es vagi perdent, però és la base de tots els èxits». «L’acte d’avui significa esperit de servei públic, ja que esteu a disposició de tots els ciutadans. Us demano que hi estiguem, principalment, dels més dèbils, dels que més ho necessiten», va concloure Gordó.

En l’acte de presa de possessió dels nous notaris van intervenir, entre d’altres, el Degà- President del Col·legi de Notaris de Catalunya, Joan Carles Ollé i el director general de Registres i Notariat, Francisco Javier Gómez.

Switch to mobile version