Autor Cultura
25 Febrer 2015 a 09:00

Imobils crea Cinema CAT, la nova aplicació de cinema en català

L’ha impulsat el Departament de Cultura

L'aplicació Cinema CAT // Imatge del web d'Imobils

L’aplicació Cinema CAT // Imatge del web d’Imobils

L’empresa Imobils ha creat la primera aplicació de cinema en català, anomenada Cinema CAT. Aquesta nova app, ha estat desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català del Departament de Cultura.  L’empresa Imobils, que ofereix informació sobre les pel·lícules en cartellera i en català, pretén amb aquest nou aplicatiu facilitar als usuaris, la cerca de pel·lícules, així com indicar en quins cinemes s’exhibeixen.

Abans de crear l’aplicació, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha posat a disposició de la ciutadania dades obertes sobre cinema en català per tal de fomentar l’ús i la reutilització de la informació. Unes dades, actualitzades diàriament i en format XML, que es poden utilitzar seguint les indicacions d’ús establertes per la Generalitat, sense restriccions de drets d’autor, copyright, patents o altres mecanismes de control.

Aquesta obertura de dades s’emmarca dins de la política de difusió del cinema en català, impulsada pel Departament de Cultura. Altres actuacions destacades en aquest àmbit d’actuació són el portal de cinema en català i el compte de Twitter @cat_cine.

Switch to mobile version