Autor Economia
3 Febrer 2015 a 09:00

La Diputació de Barcelona presenta el projecte “Ocupació a la Indústria Local”

Vol ser una eina de reactivació econòmica

Presentació del projecte "Ocupació a la Indústria Local"

Presentació del projecte “Ocupació a la Indústria Local” // Imatge del web diba.cat

Ahir, dilluns 2 de febrer, la Diputació de Barcelona va presentar el nou projecte  “Ocupació a  la Indústria Local” amb el qual pretén promoure l’ocupació de qualitat a les indústries locals barcelonines. El projecte, dotat amb dos MEUR, té l’objectiu d’afavorir la competitivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració publico-privada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l’atur.

La vicepresidenta primera de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Andrea Canelo, van ser les encarregades d’inaugurar la jornada de presentació del projecte que va tenir lloc a Can Muntanyola. Una presentació enfocada a informar sobre els detalls d’aquesta nova eina de reactivació econòmica, especialment als responsables dels Serveis Locals d’Ocupació i dels Centres Locals de Serveis a les Empreses, associacions empresarials i mitjans de comunicació del Maresme, Osona i els Vallesos Oriental i Occidental. A la jornada informativa també van intervenir el president del Vallès Oriental de PIMEC, Vicenç Paituvi, i representants de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte està destinat a tots aquells ens locals i comunitats de municipis, amb un mínim de 30.000 habitants (en cas de tenir-ne menys, poden presentar-s’hi mancomunadament o mitjançant una agrupació territorial), que presentin projectes adreçats a millorar l’ocupabilitat i la inserció laboral de persones aturades -preferentment de més de 45 anys, de menys de 34 i de llarga durada- en sectors industrials consolidats als territoris i amb perspectives de creixement.

El tret estratègic d’aquest projecte és que les intervencions dels ens locals han de centrar els esforços en sectors que formin part d’un sistema productiu local, és a dir, en activitats localitzades en un entorn productiu on empreses del mateix sector, per proximitat i característiques comunes, poden cooperar, generar economies d’escala, disposar d’alta flexibilitat productiva i mà d’obra relativament abundant i especialitzada. D’aquesta manera augmenten les possibilitats de contractació de personal. Per assolir aquest objectiu, és primordial que la formació que rebran les persones incloses en els projectes serà en competències aplicables a diferents empreses del mateix sector estratègic.

Part de l’èxit estimat del projecte passa pel fet que les empreses contractants hauran participat en la planificació de la formació dual, que combina teoria i pràctica professionalitzadora, que es preveu posar a l’abast d’unes 800 persones i assolir un 50% d’insercions laborals. Per incentivar-les, part del pressupost es pot adreçar a bonificar la contractació en un sector que necessita mà d’obra especialitzada, cosa que ofereix perspectives de continuïtat i desenvolupament professional.

Switch to mobile version