Autor Economia
8 Febrer 2015 a 16:00

La Generalitat vol ajudar les empreses medi ambientals a internacionalitzar-se

Ahir va presentar el Pla 2015

Marta Subirà i Núria Betriu presenten el Pla Medi Ambient 2015 davant uns 200 representants de diverses empreses del sector // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

Marta Subirà i Núria Betriu presenten el Pla Medi Ambient 2015 davant uns 200 representants de diverses empreses del sector // Imatge cedida pel Departament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat facilitarà l’accés al mercat estranger a les empreses del sector del medi ambient. Aquest és el principal objectiu que s’ha marcat la conselleria de Santi Vila al Pla Medi Ambient pel 2015, que dijous va presentar la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, al costat de Núria Betriu, la consellera delegada d’Acció. Prop de 200 representants de diverses empreses del sector van participar a l’acte per conèixer de primera mà les novetats.

El Pla Medi Ambient d’aquest any inclou una bateria de serveis que busquen ajudar les empreses catalanes a fer el salt als mercats internacionals. Entre les novetats que es van presentar hi ha un sistema d’avís de licitacions, un altre que cerca partners o un darrer que ofereix a les organitzacions participar als actes que se celebren als Centres de Promoció de Negocis que Acció té a Brussel·les i a Washington. El Pla també incorpora un servei que donarà informació periòdica de les convocatòries i una bossa d’hores d’assessorament per ajudar a les empreses a definir els seus projectes.

Marta Subirà va assegurar que el Pla que ha creat el Departament “és una peça més del treball que el Govern està desenvolupant aquests anys per ajudar a la consolidació del sector català d’empreses del medi ambient”. Un sector que, a parer seu, “acumula molta experiència i talent”. Subirà va reconèixer que les empreses medi ambientals han patit la crisi amb duresa, però creu que ara tenen “grans oportunitats” a nivell internacional. Per la seva banda, Núria Betriu va convidar els empresaris a aprofitar la xarxa de delegacions d’Acció per difondre els seus projectes.

Mentre el Pla dóna un impuls a les empreses, el Departament ultima altres iniciatives per dinamitzar el sector. Subirà va presentar dijous un directori que inclou les 123 enginyeries i consultories ambientals que hi ha a Catalunya. Segons la directora general, amb aquest directori es vol incentivar el treball en xarxa. De fet, el 93% de les empreses que hi consten ja tenen experiència treballant de manera agrupada. A més, Subirà va anunciar l’estrena d’un anunci que busca donar més visibilitat al sector del medi ambient a partir d’un vídeo que intenta demostrar la seva importància en el subministrament de béns i serveis de tot tipus.

Switch to mobile version