Autor Ensenyament
20 Febrer 2015 a 11:00

La UAB engega una campanya de micromecenatge per finançar la visita dels nens del CROMA

Són joves en risc d’exclusió

El Programa CROMA està impulsat per la Fundació Autònoma Solidària

El Programa CROMA està impulsat per la Fundació Autònoma Solidària

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha engegat una campanya de micromecentatge perquè els nens i nenes que participen al programa CROMA que organitza la fundació puguin visitar les instal·lacions de la universitat. Segons els números dels organitzadors, el transport i les despeses logístiques que suposa el desplaçament dels 520 infants a les instal·lacions s’enfila fins els 5.500 euros. Per sufragar aquests costos, la FAS ha obert un projecte a la plataforma Goteo.org perquè tothom qui ho vulgui faci una donació a la causa.

El programa CROMA fa 10 anys que s’organitza. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar recolzament a estudiants de primària que tenen problemes de concentració perquè no tenen un reforç fora de l’escola o els falten recursos, com ara un espai d’estudi o accés a internet. Després d’una dècada en funcionament, el projecte ha anat creixent i ara dóna suport als joves de 28 escoles de Badia del VallèsBarberàCerdanyolaSabadellSant CugatTerrassa o Santa Coloma de Gramanet. Un centenar d’estudiants voluntaris de la UAB s’encarreguen d’ajudar els nens i nenes amb més dificultats.

Des de fa quatre anys, en acabar les sessions d’aprenentatge, els voluntaris organitzen una visita per les instal·lacions de la universitat. Aquesta activitat permet acostar la realitat dels estudis superiors a aquests nens i nenes. A través de diverses proves i tallers, els estudiants universitaris ensenyen als nois com funciona el centre i intenten motivar-los perquè segueixin estudiant i intentin arribar fins als estudis de grau. L’any passat, per exemple, els joves del CROMA van fer de presentadors de televisió als estudis de la Facultat de Comunicació, van simular un judici a les sales de l’edifici de Dret i van fer levitar trens de joguina gràcies al nitrogen líquid de les instal·lacions de la Politècnica.

La plataforma Goteo.org, que acull el projecte per finançar la visita, divideix els donatius en diverses rondes. D’aquesta manera, el 12 de febrer es va donar el tret de sortida a una primera tanda de donatius que s’allargarà fins el 21 de març i que vol recollir 3.500 euros per pagar el transport dels 520 nens del programa. Finalment, el 22 de març s’obrirà una segona ronda que es mantindrà operativa fins al 30 d’abril i que té com a objectiu recaptar 2.000 euros més per a les samarretes. Si tot va bé, la visita es farà el 15 de maig.

Switch to mobile version