Autor Societat
25 Febrer 2015 a 12:00

Montcada presenta un nou itinerari entre el nucli urbà i el camí de la Font del Tort

El projecte pretén que sigui més segur per a vianants i ciclistes

reunio montcada

Reunió per explicar als veïns el nou projecte // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada i Reixac

L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Diputació de Barcelona sufragaran la creació d’un nou itinerari més segur entre el nucli urbà de la població -un cop passat el pont de la Roca– el camí de la Font del Tort que dóna accés a la zona de lleure habilitada en aquest espai forestal.

El projecte s’ha efectuat a petició de l’Ajuntament de Montcada i serà la Diputació la que s’encarregui de l’adjudicació i la direcció de les obres i assumeixi gairebé la totalitat del pressupost. El preu total de l’actuació puja a 241.445 euros, dels quals l’ens supramunicipal en finançarà 220.083 euros i l’Ajuntament, els 21.362 restants

Aquesta actuació inclourà la construcció d’un vial per a vianants que discorrerà paral·lel a la carretera de la Roca i que incorporarà mesures de seguretat com baranes, a més d’enllumenat, enjardinament, rec i mobiliari urbà. També es realitzarà un altre vial amb paviment destinat a les bicicletes en aquest tram. Per poder creuar la carretera, se senyalitzarà un pas de vianants regulat per un semàfor amb polsador.

El projecte va ser presentat dimecres passat als representants de l’Associació de Veïns Vallenca i Reixac, per part de l’alcaldessa accidental, M. Carmen Porro, i el president de l’Àrea Territorial, Joan Parra, que estaven acompanyats de diferents tècnics municipals.

L’alcaldessa va explicar als veïns que “aquesta intervenció pretén garantir un itinerari segur per als usuaris d’aquest sector entre la zona urbana i l’espai fluvial del marge esquerre del riu Besòs i el camí de la Font del Tort”.

Switch to mobile version