Autor Política
6 Febrer 2015 a 15:00

Montcada i Reixac es declara ciutat “Antirumors”

L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre els falsos rumors que afecten  negativament les persones d’altres cultures

Montcada antirumors // Imatge cedida per l'Ajuntament de Montcada

Montcada antirumors // Imatge cedida per l’Ajuntament de Montcada

El consistori de Montcada i Reixac, amb el suport de la regidoria d’Integració i el de l’entitat D-CAS, impulsen el projecte ‘Montcada Antirumors’, que té com a finalitat eliminar mites i falses creences que es converteixen sovint en un obstacle a l’hora de buscar la concòrdia i l’enteniment  entre  persones de diferents cultures i religions.

Aquesta iniciativa compartida es presentarà el proper dilluns a les 19h a la Casa de la Vila, on es facilitarà tota la informació d’aquesta campanya. La regidora d’Integració, Elisabet González, va comentar el projecte: “Posem en marxa un projecte de llarga durada enfocat a informar i sensibilitzar la població sobre rumors centrats en l’àmbit sanitari, comercial, els serveis socials, les escoles… que afecten especialment la població immigrada”.

Amb aquest programa, s’inicia una experiència que pretén identificar la rumorologia més controvertida de la ciutat, per poder així, contrarestar-la mitjançant la Xarxa Antirumors. Per aquest motiu, ja està en funcionament un espai a Facebook, amb el nom Montcada Antirumors, i també a Twitter (@mirantirumors).

La regidora González té clar que cal lluitar contra els mites negatius que afecten els estrangers: L’argumentació, l’empatia, els exemples i la convivència són les armes amb les quals es poden començar a eradicar aquestes falses creences”, va sentenciar.

Aquesta estratègia antirumors no és una experiència nova, ja que a ciutats més grans  com Barcelona i Sabadell ja fa uns anys que funciona amb resultats força positius. El projecte és d’abast europeu i es desenvolupa també a ciutats de Portugal, Suècia, Alemanya, Polònia i Grècia.

L’Ajuntament vol incorporar aquesta campanya local a la Xarxa Espanyola de Ciutats Interculturals el 2016.

Switch to mobile version