Autor Economia
16 Febrer 2015 a 09:30

PIMEC creu que la caiguda de l’IPC permetrà “guanyar competitivitat”

La patronal treu ferro a la deflació

pimec

pimec // Imatge cedida per pimec

PIMEC no està preocupada per la caiguda dels preus a Espanya. La inflació fa set mesos que no para de baixar a tot l’Estat, però la patronal catalana creu que el descens és positiu perquè “permet seguir guanyant competitivitat”. L’organització empresarial atribueix la baixada de l’IPC a les rebaixes i a la caiguda dels preus dels carburants. En un comunicat remès ahir als mitjans, PIMEC es felicita per una altra dada que es va conèixer aquesta setmana: durant el gener s’han registrat a Espanya un 2’37% més d’autònoms que el mateix mes del 2014.

La patronal recorda que, sense tenir en compte el component energètic –és a dir, els preus dels carburants-, l’IPC del mes de gener passat s’hauria situat en el 0’2%. Dit d’una altra manera, si no es tinguessin en compte els carburants, la inflació a Espanya hauria estat positiva. PIMEC s’agafa a aquesta dada per treure ferro als set mesos de deflació i també puntualitza que el gener és un mes tradicionalment dolent pel que fa a l’augment dels preus com a conseqüència de les rebaixes.

Per altra banda, PIMEC també valora positivament les últimes dades d’afiliació al RETA. A Catalunya ara hi ha 530.301 autònoms, un 2’37% més que el gener de l’any passat. L’augment a la resta de l’Estat encara és una mica més accentuat i se situa als +2’51 punts. La patronal es felicita per les xifres i apunta que el gener “sol ser un més complex per a aquest col·lectiu”. Tot i això, demana que no es caigui en el conformisme i reivindica la necessitat d’impulsar els treballadors per compte propi.

Switch to mobile version