Autor Economia
11 Febrer 2015 a 09:00

PIMEC demana més finançament per a les empreses amb problemes temporals

També reivindica les segones oportunitats

PIMEC // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC exigeix a les administracions i també a les entitats financeres més mesures i mecanismes perquè les empreses viables puguin sobreviure. La patronal demana que no es talli l’aixeta del finançament a aquelles organitzacions que, malgrat funcionar bé, passen per problemes puntuals de tresoreria o liquiditat. En paral·lel, els representants dels empresaris també reivindiquen les segones oportunitats i demanen que no es castigui a les persones que han iniciat un projecte empresarial i han fracassat.

Per estudiar aquests dos elements, PIMEC ha elaborat entre el desembre del 2014 i el gener del 2015 dos informes. Amb els resultats a la mà, la patronal creu que és necessari engegar una bateria de mesures que facilitin als emprenedors que els seus projectes sobrevisquin o que, un cop hagin naufragat, en puguin començar d’altres.

En aquest sentit, PIMEC demana que es creï un sistema que permeti donar una resposta ràpida a les empreses que tenen problemes d’insolvència i que se’ls doni accés al finançament. A més, considera imprescindible que els creditors deixin de tenir un tracte preferent en la negociació. També recomana que es millorin les condicions de venda de les diverses unitats productives en un concurs de creditors, que se’n rebaixin els costos i que, alhora, es faciliti que el propi empresariat les adquireixi. Per últim, creuen que caldria impulsar projectes d’acompanyament a les persones que hagin fracassat empresarialment.

En un comunicat, PIMEC també agraeix als autors del curtmetratge El Corredor, que va ser guardonat als Premis Gaudí, la seva feina de visualització de la tasca que desenvolupa a Fundació PIMEC. El film parla de les segones oportunitats i fomenta una cultura empresarial renovada i més inclusiva. El Corredor ha estat dirigit per José Luis Montesinos i ha comptat amb el finançament de la fundació de la patronal.

Switch to mobile version