Autor Economia
3 Febrer 2015 a 16:00

PIMEC desmunta els rumors envers el comerç nouvingut

La integració continua sent una assignatura pendent

Alguns dels participants a la sessió que ahir va organitzar PIMEC per desmentir els rumors envers el comerç nouvingut

Alguns dels participants a la sessió que ahir va organitzar PIMEC per desmentir els rumors envers el comerç nouvingut // Imatge cedida per PIMEC

PIMEC Comerç Vallès Occidental va organitzar ahir una sessió antirumors a Sant Cugat amb el suport de la Diputació de Barcelona, dins el marc del cicle de jornades que la patronal està realitzant a la comarca i que derivaran en accions puntuals als municipis i associacions del Vallès Occidental.

L’objectiu va ser reflexionar i analitzar conjuntament els diferents rumors i estereotips que s’associen al comerç nouvingut i descobrir que, tant els comerciants autòctons com els nouvinguts, comparteixen la voluntat de construir un teixit comercial urbà atractiu, competitiu i de qualitat. En aquesta línia, el president de l’entitat, Jaume Maranges, va manifestar l’interès “d’apropar els col·lectius de comerciants immigrants de la comarca per potenciar aquesta integració desmuntant els rumors que dificulten el seu arrelament al territori”.

Segons els indicadors, hi ha un descens de persones que arriben a Catalunya per instal·lar-s’hi i treballar-hi, fet que demostra que la integració real de les persones nouvingudes continua sent l’assignatura pendent en alguns àmbits. De tota manera, el fet migratori continua generant recel entre la societat d’acollida, una realitat davant la qual Maranges assegura que “PIMEC Comerç treballarà en accions en el desenvolupament del comerç a la comarca potenciant la integració dels comerciants nouvinguts”.

Switch to mobile version