Autor Política
20 Febrer 2015 a 17:30

PP denuncia que ICV té com assessor a la Diputació un ex diputat imputat per prevaricació

Villagrasa denuncia “l’actitud  falsa e hipòcrita d’ICV”

Alberto Villagrasa // Imatge del web del PP

Alberto Villagrasa // Imatge del web del PP

El Partit Popular (PP) a la Diputació de Barcelona encapçalat pel seu portaveu, Alberto Villagrasa, ha denunciat que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) tingui com a assessor a un ex diputat, Santiago Oscar Cayuela, extinent d’ alcalde de Cerdanyola del Vallès, imputat per un presumpte delicte de prevaricació, pel que ha demanat a ICV que procedeixi a la seva expulsió.

Alberto Villagrasa ha denunciat  “l’actitud falsa e hipòcrita d’ICV que mentre va donant  lliçons d’ètica i transparència, pretén enganyar a tots treien a un imputat de la primera línia, posant-lo a segona, mentre continua en un lloc públic que igualment pagant tots els ciutadans”. Per Villagrasafer aquestes coses és fer-se trampes al solitari, a més d’insultar l’ intel·ligència ciutadana”. Villagrasa ha titllat “d’oportunisme polític la postura d’ICV envers la corrupció, ja que no només no pren mesures amb els seus imputats en la seva pròpia formació sinó que els contracta en una administració publica”. Per això demana també “que ICV doni explicacions d’aquesta situació”.

El diputat popular ha insistit que ICV no ha demanat cap dimissió als seus imputats sinó que “simplement ha estat un acte de cara a la galeria per re ubicar-los després d’amagat” ha dit que  “pel bon nom d’aquesta institució i per no malmetre una imatge guanyada amb anys de seriositat  i honestedat en el seu servei als ajuntaments i a les persones, no podem permetre aquests enganys dins la Diputació”.

Santiago Óscar Cayuela, extinent d’alcalde de Cerdanyola del Vallès pel grup d’ICV està acusat per la fiscalia d’un delicte continuat de prevaricació juntament amb  Antoni Morral, exalcade de Cerdanyola del Vallès, el regidor d’esports Fèlix Riba de l’actual secretari de l’ Assemblea Nacional Catalana (ANC), i a la cap dels serveis d’esports, María Ángeles Casafont.

L’informe del ministeri públic, que va iniciar les seves investigacions arran d’una denúncia del PP, diu que els imputats van adjudicar arbitràriament en 2008 a la Federació Catalana d’Handbol la gestió i explotació de l’espai esportiu  ALTIS i de la de piscina Montflorit del municipi de Cerdanyola, eludint els tràmits administratius obligatoris. Una adjudicació que, segons el fiscal, estava predeterminada amb anterioritat a l’elaboració dels expedients administratius  per atorgar la concessió, i que només es van tramitar per donar “una mica d’ aparença de legalitat a les adjudicacions fetes“.

Switch to mobile version