Autor Societat
17 Febrer 2015 a 12:00

S’inicien nous tallers per promoure el benestar personal i social de la gent gran a Cerdanyola

Una proposta d’activitats pel foment d’emocions positives 

Gent gran amb actitud positiva // Imatge del web feriademayores.com

Gent gran amb actitud positiva // Imatge del web feriademayores.com

Les noves activitats del programa de gent gran són pensades per a treballar en la línia de promoció de l’envelliment actiu amb l’objectiu de fomentar l’autonomia i el benestar personal i social del col·lectiu.

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha iniciat una nova línia d’intervenció en el programa de la gent gran amb la intenció millorar la seva qualitat de vida mitjançant una proposta d’activitats dirigides al foment d’emocions positives i desenvolupament personal.

Es vol crear un espai on la gent pugi gestionar els conflictes o situacions de la vida quotidiana així com noves situacions sorgides arran de la nova etapa vital. Nombrosos estudis i especialistes remarquen la importància de les relacions socials per la millora de la salut i la qualitat de vida, en definitiva, en el benestar personal i social.

Amb aquesta finalitat, promoure el benestar personal i social de la gent gran, des del l’A juntament de Cerdanyola del Vallès s’han programat una oferta de tallers dinàmics. Són activitats setmanals, gratuïtes i estan dirigides a persones grans del municipi. Les persones que vulguin participar-hi es poden inscriure a la recepció de l’Ateneu Municipal, al carrer Indústria 38-40 El període d’inscripció està actualment obert.

– Taller d’entrenament cognitiu, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i el benestar personal mitjançant la prevenció de la pèrdua de memòria pròpia de l’edat i promoure un estil de vida saludable i actiu d’acord el paradigma de l’envelliment actiu.

– Taller de risoteràpia. Activitat dissenyada per a conscienciar als participants dels beneficis que té afrontar la vida quotidiana des d’un punt de vista positiu, fent èmfasi en el riure i la relaxació.

– Taller d’escriptura creativa. Treballar tècniques que permetin a les persones poder expressar-se i transmetre experiències de vida mitjançant la paraula escrita.

– Taller d’actitud positiva. Un espai on divertir-se, expressar-se i relaxar-se, superant les preocupacions i els canvis del dia a dia amb una activitat diferent, en un ambient agradable i de confiança

– Taller de debat i actualitat. Un espai de reflexió en el qual poder parlar sobre temes d’a ctualitat o d’interès.

Switch to mobile version